Gerçekleştirdiği eylemlerle sık sık gündeme gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Düzce Şubesi, bu kez CHP İl Başkanı İlhan Duru, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti ve CHP’nin ortak Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ü ağırladı.

EYT’lerle sıkıntılarını ve bu sorunun çözümünü paylaşan siyasiler, konunun önemi hakkında ad açıklamalarda bulundu.



“İyi bir zamanlamada bu eylemleri düzenliyorsunuz”

Bu konunun gündeme getirildiği zamana vurgu yapan CHP İl Başkanı İlhan Duru, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sizler, tabiri caizse, öyle beleşten bir şey istemiyorsunuz. Sizler için, kanunlar çerçevesinde belirtilmiş olan iş günlerinizi tamamlamışsınız ve emekli olma talebinizi gündeme getiriyorsunuz. Bu duruşu hiçbir zaman bozmayın. Elbet talepleriniz bir gün karşılık bulacaktır. İyi bir zamanlamada bu eylemleri düzenliyorsunuz. Önümüzde 31 Mart Yerel Seçimleri var. Bu süreçte sizlerin talepler elbet gündeme gelecektir.”



“Bizim için konunun doğru olup olmadığı önemlidir”

Konunun siyasî altyapısındansa haklılık durumuna baktıklarını dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, şu şekilde konuştu:

“Yaptığınız çalışmanın siyaset üstü bir çalışma olması bende hayranlık uyandırıyor. Çok doğru bir yöntem takip ediyorsunuz. Biz bu olaya asla siyasi bakmadık. Bizim için konunun doğru olup olmadığı önemlidir. Bir konu haklı olduktan sonra altyapısını oluşturan siyasîm yapıya bakmaksızın, o davanın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.”



“Artık kenarlara itilmek istemiyoruz”

Bu alanda yürütülen çalışmaların bir kanunla ötelendiğini söyleyen İYİ Parti ve CHP Ortak Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük şu şekilde konuştu:

“Ötelenen insan, ötelenen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı, ötelenen Düzceli olmak bizim beklediğimiz davranış tarzı değil. Biz artık kenarlara itilmek istemiyoruz. Biz artık birlikteliğin keyfini yaşayalım, gücümüzü birlikte paylaşalım, bu güce güç katmanın peşindeyiz. Bu konuyu her daim Türkiye Büyük millet Meclisi’nin gündeminde tutacak güce sahibiz. Bizim orada da insanını düşünen, bir dünya milletvekilimiz var. Şu birlikteliği asla bozmadan, bu yükü zayıflatmadan; bu dirençli, iradeli ve istekli tavrı asla bozmadan, dimdik ayakta kalmalıyız.”



“Düzce’nin insanı ile hareket edeceğiz”

Meclisi ilgilendiren bir konu hakkında Belediye Başkanı’nın ne gibi bir işlev üstleneceğine de açıklık getiren Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yalnız kalmayacaksınız. Bileceksiniz ki Ankara’ya gidilecekse, Düzce Belediye Başkanı sizinle gelecek. Sizin yanınızda olacak. Düzce Belediye Başkanı çocuk değil, çıkacak ulusal bir programda, Düzce’nin sıkıntılarını konuşurken bu konuyu da gündeme getirecek. Onu yapacak yüreklilik bizde var bilesiniz. Ben sizin yanınızda ölümüne var olurum. Biz Düzce’nin insanı ile hareket edeceğiz, çünkü bizi oraya Düzceli oturtacak.”
 
Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ