Seçimler yaklaşırken Düzce'de siyasi arena giderek kızışmaya başladı. “Adam gibi yönetmek” sözüyle AK Parti Adayı Mehmet Keleş ve MHP Adayı Ömer Küçük arasında başlayan söz düellosundan sonra şimdi de AK Parti İl Başkanı ile Küçük arasında yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. MHP Adayı Ömer Küçük'ün bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Başbakan yüzüne telefon kapattım” demesi AK Parti'yi kızdırdı. Bugün basının karşısına geçen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Küçük'ü sert bir dille eleştirdi.

KÜÇÜK'E ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

Kaşıkoğlu, MHP Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük’ün yaptığı açıklamaların AK Parti'ye gönül verenleri derinden üzdüğünü ve Küçük’ü kınadıklarını dile getirdi.

Kaşıkoğlu, “Çok kaba, çok yaralayıcı, çok incitici ve gerçeklerle de bağdaşmayan bir açıklamadan dolayı Ömer Küçük’ü kınıyoruz. Bir gazeteye yaptığı açıklamada Ömer Küçük şu ifadeleri kullanıyor: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok eskiden tanışıyoruz. O dönem ben Eminönü’nde tereyağı satarken Başbakan karşıdaki bir dükkanda sucuk satıyordu. AK Parti’nin kuruluş zamanında Başbakan beni aradı ve iki tane isim istedi. Ben de 5 isim önerdim. Kabul etmemesi üzerine de telefonu yüzüne kapattım.” Son derece terbiyesizce bir açıklama. Gıyabında birçok duanın edildiği, dünyanın telefonda bekletmeyi göze alamadığı bir Başbakan’a seviyesizce ve gerçeklerle de hiç ilgisi olmayan açıklamadan dolayı kendisini şiddetle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

AK PARTİ'YE GİREMEYİNCE KİN BESLEDİ

2004 yerel seçimlerinde Ömer Küçük’ün Düzce Belediye Başkan olabilmek için verdiği mücadelenin en büyük şahidi olduğunu dile getiren Kaşıkoğlu, “AK Parti’ye girmek isteyip giremeyen, makam mevkii sahibi olamayanlar içinde büyük bir nefret ve kin oluşturuyor. Zamanında Başbakanımız için “O muhtar bile olamaz” dendiğinde şimdi o dünya lideri, ancak Ömer Küçük hala tereyağı dahi satamayan müflis tüccar” dedi.

KÜÇÜK'ÜN BAŞKANLIĞINDAN ALLAH KORUSUN

“2 saatte otobandan Düzce’ye giriş alırım” diyen Ömer Küçük için “Allah korusun Belediye Başkanı olursa bizi nasıl bir yönetim şekli bekleyecek” şeklinde konuştu.


Kaşıkoğlu, “2 saatte otobandan Düzce’ye giriş alırım diye bir açıklaması var. Yani bu kişi Belediye Başkanı olsa Allah korusun bizi nasıl bir yönetim şekli bekliyor merak ediyorum. Halkımızın iyi düşünmesi lazım.” dedi.

MHP Adayı Ömer Küçük'ün “Partiyi arka plana alarak karma bir belediye meclisi yapacağım” şeklinde bir sözü olduğunu kaydeden Kaşıkoğlu, “Biz sizin kimleri meclis yapısına alacağınızı, kimlerle birlikte gezdiğinizi, kimlerle yönetim yapma çabasında olduğunuzu biliyoruz.” diye konuştu.
Kaşıkoğlu, “Aydınlık yarınlara Düzce’yi taşıyacak belediye meclisine taşıyarak Düzce’nin yarınlarını daha iyi şekillendirecek bir belediye meclisiyle halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

MİLLİ İRADE SANDIĞA YANSITILACAK

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Kaşıkoğlu, 30 Mart'ta milli iradenin tam anlamıyla sandığa yansıtılacağını savundu.

Seçim Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı program dâhilinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Kaşıkoğlu, halkın AK Parti’ye göstermiş ilgiden de memnun olduklarını söyledi.
Kaşıkoğlu, “2002’de olduğu gibi, “Yeter söz milletin, yeter karar milletindir” ifadesinin karşılığını görürü gibi bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bu teveccühlerinden dolayı da aziz milletimize teşekkürlerimizi bildiriyoruz.” dedi.

İlçe belediye başkan adaylarıyla ilgili süreçlerin devam ettiğinin de altını çizen Kaşıkoğlu, 2 günlük toplantı sonucunda tamamlanacağını söyledi.

Kaşıkoğlu, “İçerisinde Düzce’nin de bulunduğu 51 vilayetin süreç ise Üst Komisyonda Başbakan'ın olmadığı bölümde tamamlanmış artık sadece Başbakan’ın onayına kalmıştır. 2 günlük toplantının sonucunda 51 vilayetle ile birlikte açıklanacak.” şeklinde konuştu.

 

Haber: G. KARDUZ