Rota Haber’de yer alan habere göre, Mak Danışmanlık Türkiye’nin nabzını yokladı ve Düzce’nin oy oranlarını belirledi. Yerel seçimlere daha 3 ay olmasına rağmen sık sık partilerin oy yüzdeleri değişse de Düzce’de yine AK Parti %45 oranıyla önde.

MEHMET KELEŞ’Lİ AK PARTİ %45

AK Parti’nin Mehmet Keleş ile bir dönemlik aradan sonra tekrar yola çıkması Düzce'nin büyük bir kesimi sevindirse de bir kesimini de üzdü. Yeni yüzler görmek isteyenlerin bir çoğu bu kararı doğru bulmadı ancak AK Parti’nin Düzce’yi kaybetmek istememesi üzerine, Düzce’ye genel merkezden gönderilen anketörlerin yapmış olduğu anketler sonucunda oklar tekrar Mehmet Keleş’i gösterdi. Halkın büyük çoğunluğu deprem sonrasında Düzce’yi ayağa kaldıran Mehmet Keleş’i istemesi üzerine Mehmet Keleş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar Düzce Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

ADAYSIZ MHP %35

MHP, Düzce Belediye Başkan adayını sır gibi saklamış, bazı kesimlerce AK Parti’nin adayına göre isim çıkaracakları yorumuna neden olmuştu. Mak Danışmanlığın yaptığı ankette MHP, göz ardı edilemeyecek kadar bir oy aldı. Düzce genelinde %35’lik bir oy potansiyeline sahip MHP, bu oy oranını Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük’ün ismini açıklamadan önce aldı.

Yerel seçimlere 3 ay kala hala oy oranlarında değişmeler yaşanıyor olması partilerin adaylarını açıklayarak da değişimine sebep oluyor. Şimdi asıl merak edilen konu, MHP’nin Ömer Küçük’ün isminin açıklamasıyla yapılan bu ankette nasıl bir değişim yaşanacağı. Mehmet Keleş’li AK Parti’nin oy oranıyla Ömer Küçük’lü MHP yer değiştirebilirmi.

Haber: G. KARDUZ