İYİ Parti-CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, AK Parti Adayı Dr. Faruk Özlü'ye bu kez eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in söylemleri üzerinden yüklendi. Geçtiğimiz aylarda Öncü TV'nin konuşulmayanların konuşulduğu 'Kitabın Ortasından' programına konuk olan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, partisi tarafından Düzce adayı olarak ilan edilen Dr. Faruk Özlü'nün bakanlığı döneminde belediye olarak yapmak istedikleri birçok projeyi iptal ettirdiğini savunmuştu.

"Özlü tarafından iptal ettirilen projeleri bir de Keleş'in ağzından dinleyin"

Keleş'in Özlü hakkında serzenişlerde bulunduğu bölümü sosyal medya hesabından paylaşan Millet İttifakı Adayı Ömer Küçük, "Faruk Özlü tarafından iptal ettirilen projeleri bir de Sayın Mehmet Keleş'in ağzından dinleyin... Yapılanlar bu şehre ihanettir..." ifadelerini kullandı.

Keleş: Bakan iken birçok projemi engelledi

Başkan Adayı Küçük'ün paylaşım yaptığı program videosunda eski Başkan Keleş, Özlü'nün 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde, kendisi belediye başkanı iken hayata geçirmek istediği çok sayıda projenin önüne geçtiğini iddia ediyor.

"İstanbul Caddesi, Asar Deresi, Kent Müzesi ve Sanayi Çarşısı projelerini iptal ettirdi"

Keleş, şu ifadeleri kullanıyor: "Bu memlekete sırf bize olan düşmanlığı, saygısızlığı, sevgisizliği şimdi bakalım kendisi belediye başkanı olunca o projesi nasıl geri döndürecek. Mesela Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşümü'nü o bakan olmadan önce ben Bakanlar Kurulu seviyesine getirmiştim. Kendisi geldi Bakanlar Kurulu seviyesinde tuttu onu geçirtmedi oradan. Sonra gitti Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dernek başkanlarına affedersin gaz verdi. 'Aslında sizin yapmanız lazım bu işi' falan dedi; aslında hiç alakası yok, kentsel dönüşüm belediyenin işidir. O projeyi de rafa kaldıttırdı. Bak İstanbul Caddesi Projesi'ni iptal ettirdi, Asar Deresi Projesi'ni ettirdi, Kent Merkezi Kent Müzesi Projesi'ni iptal ettirdi. Sanayi Çarşısı Projesi'ni yani kentsel dönüşümü iptal ettirdi. Kervan Altgeçidi Projesi'ni iptal ettirdi. Şimdi ne yüzle çıkıpta 'Ben Asar Deresi'ni yapacağım diyorsun sen!" İhalesi yapılmış, projesi yapılmış işleri iptal ettiriyorsun. Ben bunları kötülük olsun diye söylemiyorum ama uyarı olarak söylüyorum. Yarın birisi sokakta çıkıpta yanlış propaganda yaptığımı falan da söylemeye kalkışmasın. Bu tarzla, bu anlayışla tökezleyebilirsin. Bak sana güvenilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız 'Git Düzce Belediye Başkanı ol' demiş. Bundan sonra akıllı ol."

Haber: C.ÜSTÜNER