MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, dalçıkla başladığı açıklamalarını milletvekillerini eleştirerek noktaladı. Danışmaz, ilk olarak Çoban mevkiinde yapımı devam eden dalçıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Danışmaz, trafiği rahatlatmak için yerleştirilen tabelaların çalışmaların ilk günlerinde konulması gerektiğini belirterek “Hala daha güzergahlarda bozukluklar var” dedi.

“Çok eksik projelerle işe girildi”

Düzce’deki dal-çık çalışmasının zamanlama olarak ramazan ayına denk geldiğini belirten Danışmaz, şöyle devam etti: “İnsanların iftar vakitlerinde toplu hareket ettikleri trafiğin çok yoğun olduğu zamana denk gelmişti. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşandı zaten. Aynı sıkıntılar devam ediyor. Dal-çık çalışmasında çok eksik projelerle bu işe girildi. Dal-çık çalışması yapılmasına karar verildi. Her şey hazırlandı. Belediye burada trafik yükünü hafifletebilmek için belli bir güzergahı tabelalarla belirleyerek insanları yönlendirmesi gerekiyordu. Ancak süreç içerisinde insanlar sıkışıp sürekli lanetlemeye başlayınca 'bir yerde hata yaptık, eksik yaptık' diyerek tabela yerleştirmeye çalıştılar. Bunlar sonradan gelen olaylar oldu. Hala daha güzergahlarda bozukluklar var. Dal-çık çalışmasının Bulvar caddesinde ve çevresindeki insanlara çok zararı var. Bunların olacağı belliydi. Bunu da nisan-mayıs sonu gibi dal-çık çalışmasının bitmesi bekleniyor. Ancak çok büyük eksiklikler var.” şeklinde konuştu.

“Biz ne yapabiliriz?”

Yıllardır gündemde olan sorunların hala çözüm beklemesi ile ilgili ise Danışmaz, “Muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz. Vatandaşlarla da zaman zaman konuşuyoruz. Bunları görüyorsunuz neden gerekeni yapmıyorsunuz diyorum. Bizim burada yapmamız gereken basın yoluyla halkı bilgilendirmek. Biz muhalefet olarak gerekeni vatandaşa aktarıyoruz. Vatandaşın da anladığını biliyoruz. Siz neden gerekeni yapmıyorsunuz deniyor. Biz ne yapabiliriz? Milletvekilini ya da belediye başkanını kulağından tutup dövecek miyiz?” dedi.

“Haspel kader seçilmiş bir arkadaşımız”

Düzce milletvekillerinin Düzce'ye katkı sağlamayacağı görüşünü yineleyen Danışmaz, “Sadece Fevai Arslan, il başkanlığı yaptığından dolayı çalışabilecek kişi. Diğer iki milletvekilin yapabilecek bir şeyi olmadığını düşünüyorum. Birinci sıra milletvekili de külhanbeylikten öte bir şey değil. Rektörü papazlıkla başka başka külhanbeyliklerle yola çıkmış, milletin vekili olabilecek kapasite de olmadığını biliyoruz. Yapabilecek gücü de yok. Düzce’de de durduğu yok. Genellikle Arap ülkelerini ziyaret ediyor. Haspel kader seçilmiş bir arkadaşımız. Daha önce de söyledim bu milletvekillerimiz halk önüne çıkıp da kendi adına oy isteyerek 2 bin-3 bin oy alabilecek arkadaşlarımız olmadığını biliyoruz. Halk başbakana teveccüh gösterdi ve ona oy kullandı. Halk bunu layık gördü demek ki biz de buna saygı göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Günaydın diyorum”

Açıklamalarına Milletvekili Osman Çakır'ı eleştirerek devam eden Danışmaz, ”Akçakoca’dan ray sistemi geçireceğini söylüyor. Ben de günaydın diyorum kendisine. Biz bas bas bağırdık. Düzce’den geçecek ray sisteminin milletvekillerinin beceriksizliği ya da konuya vakıf olmamasından dolayı Sakarya-Karasu üzerinden çevirdiler. Sen yapabiliyorsan kaçmış olan bu güzargahtaki, İstanbul – Ankara arasındaki hızlı tren projesini Düzce üzerinden geçir de ben de Düzce’ye kalıcı bir eser bıraktın diye takdir ederek alnından öpeyim. Başkalarının yapmış olduğunu sahiplenme. Onları biz yapıyoruz gibi gösterme gayretleri içersinde olmasınlar.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER