Önümüzdeki yıl yapılacak olan Mahalli Seçimlerde Belediye başkanlığı için aday adayları kulisleri arı kovanına çevirdi. Gerek iktidar, gerekse muhalefet partilerinde çok sayıda isim, muhtemel adaylar arasında sayılıyor. Bazı adayların ise kesinleştiği öğrenildi.

 

Ak Parti’de Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in adaylığını çok daha önceden açıklaması ile birlikte denklemin bir tarafı kuruldu. Ancak kulislerde Keleş’in adaylığının bile aday adaylarını etkilemeyeceği belirtilirken, Okan Eren Kuru, Saim Tut gibi isimlerin belediye başkanlığı için nabız yokladıkları iddia ediliyor.

 

Ak Parti’nin suçlamalarla dolu açıklamaları nedeniyle  Mehmet Acar’ı gözden çıkardığı da iddia edilirken, Çilimli’deki  başkan adayları arasında Muhsin Yavuz’un da adı geçiyor.

 

Öte yandan Ana Muhalefet partisi CHP’de ise merkez için düşünülen Başkan adayları sır gibi saklanıyor. CHP’de de muhtemel adayların sayısının oldukça fazla olduğu öğrenilirken, İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın mayıs ayı içinde açıklanacağını dile getirdiği adayların, bir haftalık gecikmeyle, Haziran ayı başında açıklanacağı dile getiriliyor.

 

Ancak CHP’de iki ilçede adaylar kesinleşti gibi... Akçakoca’da Fikret Albayrak’ın adaylığı  iyiden iyiye kamuoyu tarafından öğrenilirken,   Yığılca’da ise daha önce de aday olan Bünyamin Şahin’in adaylığı kesinleşti gibi.. Bilindiği gibi Erol Solak da hangi partiden olduğu kesinleşmemekle birlikte, Akçakoca Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıklamıştı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise henüz kulislerden sır çıkmazken, eğer mahkeme iptal etmezse, konuralp’in belediye statüsünü yitirmesinin ardından görevdeki belediye başkanı İbrahim Aykut’un merkez sağ partilerden birinden merkez belediye başkanlığına aday olarak Keleş’in karşısına çıkabileceği de konuşulanlar arasında.