Yerel Seçimlerin normal zamanına bir yıldan kısa bir süre kalırken, kulislerde yeni adayların yanı sıra, 2004 yılında adaylığı söz konusu olan kişilerin de isimleri geçmeye başladı.

 

 Bunlardan Bünyamin Şahin’in Yığılca Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden adaylığı kesin sayılıyor. Daha önce iki dönem Akçakoca Belediye Başkanlığı yapan Erol Solak’ın adaylığı da dikkatlerin daha önce aday olan kişilere çevrilmesine neden oldu.

 

Kulislerde, özellikle Ak Parti, CHP, MHP ve  zamanın DYP’si, şimdiki Demokrat Parti’nin 2004 yılındaki adaylarının yeniden Belediye başkanı aday adayları olarak ortaya çıkmasının muhtemel olduğu konuşuluyor.   

 

Bu adayların arasında uzun zaman Bolu Milletvekili olarak görev yapan ve geçtiğimiz genel seçimlerde Demokrat Parti’nin birinci sıra adayı olan bölge siyasetinin etkin isimlerinden Necmi Hoşver de var. Necmi Hoşver, 2004 seçimlerinde DYP ve ANAP’ın ortak adayı olarak siyaset sahnesinde yerini almıştı.

 

2004 yılında Ak Parti’de halen görevdeki başkan Keleş’in rakipleri olan  Ömer Küçük, Talat Saygılı ve Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik’in adaylığı yeniden deneyip denemeyecekleri konusu kulislerde tartışma yaratmaya başladı. Öte yandan Okan Eren Kuru ve Saim Tut’un muhtemel aday adayları arasında daha ön sıralarda olduğu değerlendirmeleri de yapılıyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Belediye Başkanlığı için adayını sır gibi saklarken, 2004 Yılında partiyi temsil eden Suat Öztürk de 2009 yılı için de  muhtemel adaylar arasında olabileceği görüşünde olanlar var. Milliyetçi Hareket Partisi, iki ilçede adayını kesinleştirmesine rağmen açıklamamakta ısrar ederken, Çetin Sarıahmet’in hala bu partide önemli bir pozisyonda olması nedeniyle  adaylığının söz konusu olabileceği iddia ediliyor.

 

Listeye geçtiğimiz genel seçimlerde farklı partilerden milletvekili adayı olanlar eklendiğinde, önümüzdeki seçimde adaylığı gündeme geleceklerin önemli bir bölümünün daha önce şu veya bu şekilde adaylığı söz konusu olan kişilerden olması kaçınılmaz görünüyor.