Düzce'de 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve son yerel seçimlerde görevi mevcut Başkan Mehmet Keleş'e devreden Düzce Eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz, Düzce'ye doğalgaz verilmesi için ciddi girişimlerde bulunduğunu söyledi. Düzce'nin doğalgaza kavuşması için Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüşmelerde bulunduğunu belirten Kurnaz, “ Ereğli ile ortaklaşa DERGAZ Şirketi'ni kurduk ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na başvuruda bulunduk. Ancak doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi yerel seçimlerden yaklaşık on gün sonra yani Başkan Keleş'in döneminde yapıldı “ dedi.

“ Düzce'ye doğalgazı ben getirdim” diyen Kurnaz, 8 Nisan 2004 yılında yapılan “Karadeniz Ereğli-Düzce Doğal Gaz Dağıtım Lisansı” ihalesinin ertelenmeler olmasaydı, kendi döneminde yapılacağının altını çizdi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan doğalgaz faciası ile ilgili de görüşlerini aktaran Kurnaz, Düzce'deki kombilerde baca sisteminin bulunmaması nedeniyle böyle bir felaketin yaşanma ihtimalinin olmadığını vurguladı.

Belediye başkanı olduğu dönemde hazırladığı proje kapsamında Avrupa Birliği'nden Düzce'ye 38 milyon Euro aktarıldığını söyleyen Kurnaz, görev yaptığı süre içerisinde bu paranın sadece 3 milyon Euro'sunu kullandığını belirtti. Avrupa Birliği tarafından turizm, ekolojik durum, deprem rehabilitasyonu gibi konular için Düzce'ye aktarılan 38 milyon Euro'nun kendisinden sonraki dönemde ne şekilde kullanıldığından haberi olmadığını da sözlerine ekledi.