2015 genel seçimleri öncesi yeniden yapılanma sürecine giren AK Parti'de ilçe kongreleri Gölyaka’dan başladı. 30 Mart Yerel Seçimleri'nden önce göreve getirilen Abdullah Özcanoğlu’nun kendi isteği ile ayrıldığı ilçe başkanlığına genel merkez tarafından Gölyaka İl Genel Meclisi Üyesi Necmi Kap'ı görevlendirdi. Listesini hazırlayan Kap, bugün kongre ile resmen ilçe başkanlığına seçildi.

 

DAVANIZIN ADAMI OLUN

 


Gölyaka Belediyesi’ne ait çay bahçesinde yapılan kongre oldukça kalabalıktı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu kongre konuşmalarla başladı. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, yeni ilçe başkanına tavsiyelerde bulundu.

 


Korkmaz, “Necmi abimizi ben siyasete girdikten sonra yakından tanıdım. Nerede Gölyaka’yla ilgili bir meseleyi konuşsam, nereye bir noktaya gitsem nereye ziyarete gitsem, o hep bizim yanımızda oldu. Buraları karış karış bilen bir abimiz. Eminim Abdullah Bey’den aldığı bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaktır. Eminim Gölyaka için bir şeyler yapacaktır, İbrahim Korkmaz için değil. Eğer İbrahim Korkmaz’ın adamı olmaya niyetliyseniz yazıklar olsun size. Davanızın adamı olun, bana adam lazım değil. Sakın kalkıpta biz Recep Tayyip Erdoğan’ın adamıyız filan da demeyin. Sevmiyorum, öyle şeyleri haberiniz olsun. Ulusal bir gazetede çıktı. Benim adamım değil, davanızın adamı olun diye manşetten çıkmıştı. Davanızın adamı olmaya soyunun. Ben eminim Necmi abi bunu burada gerçekleştirecek. Sadece hizmete odaklanmış, medeniyet algımızı içine sindirmiş ve bugün değil, bu an değil, gelecek nesillere aktaracak bir yapılanmayı burada oluşturacak.” dedi.


 

BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ

 

Milletvekili Fevai Arslan ise konuşmasında Gölyaka’nın Düzce’de AK Parti’ye gelen ilk belediye olduğunu hatırlattı ve ilçenin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Arslan, “Bu bir bayrak değişimi. Hepimiz bayrağı zirveye taşımak için yarışıyoruz. Gölyaka hiçbir zaman ak partinin yüzünü kara çıkarmamıştır. Yine Ak edecektir. Düzce’mizin turizm cenneti olan Gölyaka’nın önü açık. bizde siyaseten üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.


 

KASALARI BİZ DOLDURDUK

 

Milletvekili Osman Çakır’ın gündeminde ise Ak Saray vardı.
Çakır, “İlk iktidara geldiğimizde 22,5 milyon IMF’ye borcumuz vardı. Buna karşın 27,5 dolar merkez bankamızda paramız vardı. Borcumuz verilen sermayeden fazlaydı. Bugün IMF’ye borcumuz ödendi. 130 milyar doların üzerinde paramız var. Bize şimdi Aksaray’a 1,5 milyon dolar harcadınız diyorlar. Paramız var. Bu parayı biz kazandık. Millete biz kazandırdık. Bu kasaları biz doldurduk.” diye konuştu.

 

TEŞKİLATI YOK SAYMAK KABUL EDİLMEZ

 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da teşkilatların önemine vurgu yaptı. 2015 seçimleri öncesinde güçlü kadroların oluşturulmasında bugün atılan adımların önemine dikkat çeken Kaşıkoğlu, şunları söyledi: “Teşkilat olmazsa siyaset de olmaz. Maddi manevi çilesini çeken, 1 oy için saatlerce dil döken teşkilatlara sırtını dönenler kaybetmeye mahkumdur. Vakti zamanı gelince teşkilatında gerekli tedbirleri üretmesinden başka çaresi olmaz. Teşkilatı yok saymak siyaseten kabul edilir bir şey değil.”


Son olarak konuşan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut da hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

 

Haber:S.KAŞKIR