Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesinin (DÜ) Akademik Yıl Açılış Törenine katılmak için Düzce'ye geldi. Kaynaşlı gişelerde parti mensupları tarafından karşılanan Kurtulmuş Düzce’deki programına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı makamında ziyaret ederek başladı.

Ziyarette Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır yer aldı. Rektör Çakar, Kurtulmuş’a üniversite hakkında bilgi verdi. Ziyarette Çakar, Kurtulmuş’a dedesinin yazdığı, Latin alfabesiyle basılan ilk Türkçe dini kitap olma özelliği bulunan Amentü Şerhi kitabını hediye etti.



Başbakan Yardımcısı ziyaretin ardından Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleşecek akademik yıl açılış törenine geçti.



Başbakan Yardımcısı ziyaretin ardından Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleşen akademik yıl açılış töreninde hazır bulundu. 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni Düzce Üniversitesi'nin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Okulda en yüksek puanı alan Elif İnan öğrenciler adına konuşma yaptı.
Rektör Çakar üniversitenin vizyonu ve misyonu anlattı. Bilim odaklı çalıştıklarını kaydeden Çakar çok çalışarak ilk 5 üniversite arasında yer aldıklarını söyledi. Çakar akademisyenlerle ülkede istihdam sağlayacak bireyler yetiştirmek amacını benimsediklerini, eğitimin en büyük ışığının öğretim üyeleri olduğunu ifade etti. Rektör, üniversitede yapılan cami konusunda da Kurtulmuş'tan destek istedi.

Müzik bölümünden iki öğretim üyesi Yard. Doç. Filiz Kaya ve Yard. Doç. Haluk Yücel Türk sanat Musikisi parçalarıyla dinleyenlere müzik şöleni yaşattılar.

15 Temmuz büyük resmin bir parçasıdır
Tören Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un akademik yılın ilk dersini vermesiyle sürdü. Zor bir dönemden geçtiğimizi belirten Başbakan Yardımcımız, bu süreci anlamamız için büyük resmi çok iyi analiz etmemiz gerektiğine dikkat çekerek 15 Temmuz'un bölgemizdeki resmin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Büyük resmi ikinci Sykes Picot olarak tanımlayan Prof. Dr. Kurtulmuş, bir asır önce sınırları bölen zihniyetin şimdi de zihinleri bölmek istediğine dikkat çekti. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin ikinci Sykes Picot'u oluşturmak istediğini söyleyen Numan Kurtulmuş, oynanan oyunu bozacak tek ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni Türkiye'nin dört sütun üzerine inşa edileceğinin altını çizen Başbakan Yardımcımız, bunları devlet-millet kaynaşması, siyasi ve ekonomik bağımsızlık, köklerimizle yeniden buluşmak ve gönül coğrafyamıza açılmak şeklinde nitelendirdi. Yeni Türkiye'nin bir hayal değil, bir hedef olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, bu hedefi gerçekleştirmek için adım adım yürüyeceklerini dile getirdi. Yeni Türkiye'nin sadece kendisinin değil, yeni Ortadoğunun kuruluşunun da başlangıcı olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, Vali Dağlı ile Rektör Çakar'ın, Kurtulmuş'a hediyelerini takdim etmesinin ardından sona erdi.