Saadet Partisi bugün düzenlenen programla 29 Mart yerel seçimlere gireceği adaylarını açıklarken programa Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'ta katıldı. Aday töreninde açıklamalarda bulunan Kurtulmuş özellikle Filistin'e düzenlenen saldırılar konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

“Bu uçaklar Bodrum'a turist götürmüyor.”

Kurtulmuş, “İsrail 23 gün boyunca Filistin'e saldırı düzenliyor ve siz İsrail ile ilişkilerinizi kesmiyor üstüne üstün bekara karı boşamak kolaydır şeklinde açıklama yapıyorsunuz. İsrail'in o bölge de en etkili güç olarak bulunduğunu söylüyor ve bu konuda hiçbir girişimde bulunmuyorsun. Üstelik İncirlik'ten ülkeye binlerce uçak havalanıyor ve bu uçaklar asker ile bomba taşıyor. Bu uçaklar Bodrum'a turist götürmüyor. Filistin'e silah götürüyor. Bu nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. Amerika istediği diye Avrupa Birliği istedi diye sen Selçuklu'nun Osmanlı'nın devamı olan bir ülke olarak bu olumsuzluğa boyun eğersen vay halimize. Bu konuda gerçekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Arabası var ama ruhu yok.”

Ülke gibi Düzce'nin de Ak Parti İktidarıyla birlikte zor günler yaşadığını belirten Kurtulmuş, Başkan Mehmet Keleş için de ilginç bir benzetme yaptı. Mustafa Sandal'ın “Onun Arabası Var” şarkısını hatırlatan Kurtulmuş, “Şarki gibi arabası var ama ruhu yok.” diyerek Keleş'in yaptığı çalışmaları eleştirdi. Kurtulmuş, 30 Mart sabahı galip gelmeleri halinde Düzce'nin modern bir görünüme kavuşması için hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.