Yerel seçimlere az bir süre kala Saadet Partisi de aday açıklaması için program düzenlerken programa Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'ta katıldı. Program öncesinde Düzce'deki Sivil Toplum Kuruluşları il temsilcileriyle yemekte biraraya gelen Kurtulmuş, yemeğin ardından yaptığı açıklamada ülke gündemini etkileyen ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

Krizin ülkeyi derinden etkilediğini belirten Kurtulmuş, “Yapılan yanlış politikalar ve yanlış çalışmalar nedeniyle ülkemiz de krizden olumsuz etkilenmiştir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Kriz geldi, geliyor derken bir anda ülke gündemine oturdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da önce kriz ülkeyi etkilemedi derken daha sonra ülkemiz de krizin etkisine girdi diyerek yanlış hareket ettiğini ortaya koymuştur. Saadet Partisi olarak bu konunun üzerinde önemle duruyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, ülke gündemini etkileyen diğer konulara da değinerek parti olarak bu olumsuzlukların çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.