Düzce'deki siyasilerin değişik açılardan baktığı ve değişik açıklamaların yapıldığı Fındıklı Aksu Köyü sınırları içerisinde yapılması düşünülen katı atık deposuna Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan tarafından dava açıldı. Başta Tozan olmak üzere Fındıklı Aksu Köyü Köy Muhtarı Zekeriya Beyaz, Muncurlu Köyü Muhtarı Ali Osman Altıntaş, Üçköprü Köyü Muhtarı Yaşar Yanar, Yeşilçam Köyü Muhtarı Ekrem Caklı ve bazı köy sakinlerinin davacı olarak yer aldığı dava dilekçesiyle Çevre ve Orman Bakanlığı'na dava açıldı.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyleyerek “ Daha en başından o alanın katı atık deposu olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirtmiştik. Ama yapılan olay tamamıyla politik bir harekettir. Bu kararda gösteriyor ki insan ve çevre hiç düşünülmüyor. Dava dilekçesiyle de gösterdiğimiz gibi yürütmenin durdurulması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için karşı çıkmaya devam edeceğiz. ÇET raporunun da yanlış bilgilerle hazırlandığını gördük. İSKİ Genel Müdürlüğü Çamköy'deki çöp alanının kapatılarak Kurugöl'e çekilmesinin orayı kirletmeyeceğini söylüyor. Buraya yapılan katı atık deposu hem çevreye hem de insanlara zarar verecektir.” şeklinde konuştu.

Zekeriya Tozan fındık fiyatının hala açıklanmamasıyla ilgili tepkisini de dile getirerek “ Nasıl olsa fındık fiyatı açıklanmıyor. Fındıkçı da fındık üretmekten vazgeçecek. O zaman katı atık deposunu fındık alanlarına yapsınlar. Ne de olsa o alanlar boş kalacak. “ ifadelerini kullandı.