Seçim öncesinde iktidar için çıkılan yolda beklentilerin altında oy alan ancak milletvekili sayısını arttıran CHP’de eski yönetim kadrosu harekete geçmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na karşı isyan bayrak açan Deniz Baykal ile Önder Sav kurultay için sadece 294 delege imzasına ulaştı.
Kurultayın toplanabilmesi için 651 imzaya ihtiyaçları olan Baykal İle Sav’ın 6 Temmuza kadar zamanları kaldı. 357 imzaya daha ihtiyaç olduğu bilinirken bu zaman diliminde bu imzalara ulaşılıp ulaşılamayacağı konusunda tereddütler var.

Kurultay için daha çok ve hızlı çalışması gereken muhaliflere İstanbul, Ankara il Başkanlıklarının ardından bir darbe de İzmir il Başkanlığından geldi. İzmir CHP Kılıçdaroğlu'na tam destek açıklaması yaptı.

6 Delegesi bulunan Düzce il Teşkilatında da yaşananlar yakından takip ediliyor. İl Başkanı Kerim Görün, genel manada teşkilatın Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduğunu belirterek kurultaya sıcak bakılmadığı mesajını vermişti. Düzce delegesi olan CHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal Çapar, kararsız olduğunu belirtirken partiye zarar verecek hiçbir adımı atmayı düşünmediğini ifade etmişti ve Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacaklarının sinyallerini vermişlerdi.

Partinin kurultaya gitmesi için 6 Temmuz tarihine kadar zaman var. 651 delege imzası gereken kurultay için imza toplanmak için Baykal ile Sav gece gündüz çalışıyor fakat Kılıçdaroğlu’na destek verenlerin sayısı da artmaya başladı. Kurultay için gereken imzanın toplanamayacağı konuşulmaya başladın.

Haber; G. KARDUZ