Ankara'daki genel merkezde düzenlenen istişare programına katılan Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce dönüşü basına açıklamada bulundu. Kaşıkoğlu, toplantının akan kanın durması ve barış iklimini yaşanmasına adına önemli olduğunu söyledi.

Kaşıkoğlu, “Çözüm sürecinin öncelikli olarak yer aldığı ve bir takım teşkilatlarında değerlendirilmelerinin yapıldığı karşılıklı bölgesel istişare toplantımıza tam kadro katıldık. Öncelikle bizim bu işi anlamamız halk kitlelerine bu çözüm sürecinin anlatılması adına yararlı bir toplantıydı.” dedi.

Yerel seçim değerlendirmesi yapıldı

Kaşıkoğlu, toplantıda ayrıca yerel seçimlere ilişkin iller bazında değerlendirmelerin yapıldığı ve anketlerin masaya yatırıldığını belirtti.

Kaşıkoğlu, “İlimizin de her il bazında da bir takım değerlendirmeler oldu. İlimizin hem yerel yönetimler anlamında hem de genel olarak Ak Parti bütünlüğü içinde bulunduğu pozisyonlar genel başkanımız tarafından genel merkezinin yapmış olduğu anketler çerçevesinde irdelenme fırsatı bulduk. Çünkü biz yerel seçimlere 365'den geriye sayımının başladığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Yerel seçimlerde başarılı olmak adına bütün kriterler konuşuldu. ” dedi.

Kaşıkoğlu, basına da yansıyan bir takım teşkilat içi kavga ve kutuplaşmalarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Genel merkezde bu konu hakkında da görüşmede bulunduklarını ifade eden Kaşıkoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Düzce'nin çözüm süreci” olarak görüştük

“Sanıyorum bazıları sandıktan çıkamamanın telaşıyla 'Ak Parti'yi nasıl bölerizin çabasına girmişler.Gerçekten okuduğumuzda güldüğümüz, gülerken de “bu kadar nasıl bir vahim ortaya çıkıyor, bunda bizim kusurumuz ne kadardırın araştırmasının yapıldığı ve buna bir isim takmak gerekirse “Düzce'nin çözüm süreci” olarak Ankara'da arkadaşlarımızla oturduk. Kendi aramızda teşkilat içerisinde arzu edilmeyen bir takım şeyler nedeniyle olması gereken noktadan başka bir noktaya kaymışsak-(ki bazı durumların olduğunu da kabul etmemiz gerekir.)- Düzce'nin çözüm sürecinin oluşması adına Ak Parti genel merkezi nezdinde onları da hakem kılarak görüştük. Nasıl iki çocuk anlaşamadığında o evin reisi müdahil olursa bizde büyük bir ailede her ailede olabilecek çok küçük tartışmaların daha da büyük badirelere gelmemesi ve bunların bir kısım Ak parti karşıtları arasında malzeme olarak kullanılmaması adına yol haritasını çizmek ve sorunlarımızı kendi içimizde çözebilmek adına bir çabamız vardı. Bu çaba bizim istediğimiz arzu ettiğimiz bir noktaya geldi.”

Her şey bundan sonra çok iyi olacak

Ankara'daki görüşmeler neticesinde ne belediye başkanı ne de milletvekilleri ile ilgili hiçbir sorun kalmadığını ifade eden Kaşıkoğlu teşkilat olarak yerel seçimlere odaklandıklarını belirtti.

Kaşıkoğlu, “Ne belediye başkanımızla ne milletvekillerimizle ne teşkilatlarımızla bugün itibariyle hiçbir sorunumuz olmadığını sizlerle paylaşabilirim. Çok yararlı bir görüşme trafiğiydi. Her tarafa çeşitli tavsiyelerin yer aldığı ve tavsiyelerinde tutulacağına dair sözlerin karşılıklı olarak verildiği, kucaklaşıldığı ve Ak Partinin önümüzdeki sürece güçlü bir damga vurması adına Düzce'de birlik ve beraberliğin mutlak anlamda tesis edildiği bir toplantı olduğunu tüm AK partiye gönül vermiş insanlara ifade etmek istiyorum. Her şey bundan sonra çok çok iyi olacak.”dedi.

Düzce Çalışan Gazeteciler Derneği'nin Ak Parti Binası önünde yaptığı basın açıklamasına değinen Kaşıkoğlu, alınan kararın yargı kararı olduğunu bunun Ak Partinin basına koyduğu sansür olarak algılamanın doğru olmadığını savundu.

Sansürden bahsetmek imkan dahilinde değildir

Kaşıkoğlu, “yerel basınımızda bundan bir hafta önce çok hızlı bir takım gelişmeler yaşadık. Bir çok olaya bakış açıları geliştirildi. Aktif çalışan gazeteciler derneğini kutluyoruz ve başarılar diliyoruz ama bu derneğin partimizin önünde yaptığı açıklama ile ilgili olarak düzeltme anlamında açıklamada bulunmak istiyoruz. Dernek açıklamayı siyasi partinin önünde yapmakla adete ak partinin siyasi parti olarak bir takım ilişkilerini kullanarak basını sansürlediği gibi bir algıya neden oldu. Bu bir yargı kararıdır. Basın özgürlüğü anayasa gereği ancak yasalarla kısıtlanabilir. Burada yargı kararı söz konusu olduğuna göre sansürden bahsetmenin imkan dahilinde değildir.”dedi.

Biraz daha özen istiyorum

Basında yazılan bazı haber ve yazılarla bilgi kirliliğinin olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu konuya ilişkin ilerleyen günlerde tekrar açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Kaşıkoğlu, “Bazı basın yayın organları aracılığıyla yazılanlar çizilenler var. özellikle bir konu etrafında bazı yazarlarımızın, muhabirlerimizin çağrılarına ilişkin geniş değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yapmayı düşünüyorum. Burada gerçekten bilgi eksikliği ile bir kişiye yüklenmesi durumunda farklı farklı neticelerin ortaya çıkması mümkün. Bu arkadaşlarımız bu yazıları yazmadan önce bize gelseler -herkese açık ama açıklanması ticari suç teşkil edebilecek bazı evrakların ulu orta yayınlanmayacağına olan inancımı- da ifade etmek istiyorum. Biz her zaman size açığız. Bunlar yargıya itikal etmiş ve devam etmekte olan hukuki meselelerdir. Bu konularda biraz daha özen göstermenizi istiyorum. Kişilerin namus ,haysiyet, şeref ve toplum içindeki saygınlıklarını zedeleyici davranışlarda uzak durmanın da basın ahlak kurallarını gereğidir.”diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR