Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada,  vekillere ve partililere seslendi. Grup toplantısına Ak Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri Çakır, İGM Başkanı Çiğdem Günal, Ak Parti Düzce İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş de katıldı.  



“İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek gayrı resmî sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik etti.



“İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararını neden aldığını anlatarak yaşanan sürecin tamamen hukuki olduğuna vurgu yaptı.



 “Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla yoktur”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için asıl önemli olan millî iradenin en sağlıklı, en güvenli, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde, millî iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırmış olması bakımından başlı başına değerlidir, kıymetlidir” dedi.



AK Parti ve MHP olarak İstanbul’da sahip oldukları 25 ilçe belediyesi ve 180 Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ile 2024 seçimlerine kadar halka en güzel hizmeti vermenin gayreti içinde olacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kurumlar olarak da İstanbul’la ilgili projelerimizi, yatırımlarımızı, hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Derin bir aşkla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeyi en büyük paye görerek son nefesimize kadar inşallah bu yolda yürüyeceğiz. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için dört yıllık, belediyeler için beş yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. Bundan sonra tüm mesaimizi ve gücümüzü önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta, gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksünü sahip değiliz” şeklinde konuştu.

Haber: S. AYAN