Oy kullanma işlemi bitti ve oyların sayılmaya başlanmasının ardından AK Parti İl Binasında bayram havası esmeye başladı. Daha sandıkların % 30’u açıldığı sırada AK Parti İl binası bayram yerine göndü. AK Parti’nin açık ara önde gitmesi kutlamaların da erken başlamasına neden oldu. Sandıklar açıldıkça sevinç de artarak devam etti.

İl binasında seçim sonuçlarını İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, yeni milletvekilleri ve partililer televizyondan izleyerek öğrendiler. Saatler 19:00’u gösterdiğinde ise AK Parti İl Binası önünde kalabalık toplanmaya başladı.

Seçim otobüsü il binasının karşısına çekildi ve kutlamalar başladı. Kutlamalar nedeni ile Atatürk Bulvarı trafiğe kapandı. Emniyet ekipleri kutlamalar nedeni ile Atatürk Bulvarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Seçim otobüsünden çalan müzik ile partililer halaylar çektiler oyunlar oynadılar. Milletvekilleri de kalabalığın arasına karışarak bu coşkuya ortak oldular. Düzce Milletvekili Fevai Arslan, ısrarlar üzerine halaya katılarak uzun süre halay çekti.

Kutlamalar sırasında Atatürk Bulvarında havai fişekler atıldı. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisinin ardından kutlamalar gece buy devam etti.

Saatler gece yarısını gösterdiği sırada havai fişek gösterileri devam etti ve gece yarısı havai fişek gösterisi yapıldı.

Haber; R. BAL