Ankara'da resmi olarak partiler arasında koalisyon temasları sürse de siyaset kulislerinin bir numaralı gündem maddesi seçimin yenilenmesi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 45 günlük hükümeti kurma süresi dolmasına kısa bir süre kala partiler arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması ve siyasilerin birbiri ardına yaptıkları açıklamalar Kasım ayında yapılması muhtemel erken seçim ihtimalini güçlendiriyor. Bu durumun farkında olan meclisteki partiler bir yandan koalisyon için uzlaşmaya çalışırken diğer yandan da erken seçime yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.

Koalisyon görüşmelerinden sonuç alınmadığı takdirde alınacak erken seçim kararıyla birlikte en çok merak edilen ise partilerin Düzce’deki listelerinde herhangi bir değişikliğin olup olmayacağı…

Erken seçimle seçim sürecinin partiler için sıfırdan başlayacağı bir dönem için seçimden istediğini alarak çıkmayı hedefleyen partilerde, kimlerin listede olacağı veya sıralamalarda ne gibi değişmelerin yaşanacağı en çok merak edilenler arasında… Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa İzgin, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Düzce’de aynı adaylar ve aynı sıralamayla seçime katılacaklarını açıklayan ilk isim olmuştu. 7 Haziran öncesi iktidar partisi olan Ak Parti ise aday belirleme sürecini en hareketli geçiren parti olmuştu. Türkiye’de rekor denilebilecek bir aday adayı sayısına Düzce’de ulaşan Ak Parti’de, adaylar ve sıralamaları kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Ak Partinin Düzce milletvekillerine hem partili hem de parti dışından bazı kesimler olumsuz eleştirilerde yapılmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin erken seçim kararıyla birlikte Ak Partide aday tercihlerine ne düzeyde etki edeceği merakla bekleniyor. 7 Haziran’daki seçimde Düzce’de büyük bir kayıp yaşayan ve seçimin ardından sessizliğe gömülen Milliyetçi Hareket Partisi’nde adaylara yönelik parti içi muhalefetten tepkiler sık sık dillendirilmişti. MHP’nin de yapılacak olası bir seçimde Düzce’deki oy oranını artırmak ve partililerin gönlünü yeniden kazanmak adına ne gibi adımlar atacağı bekleniyor.

Haber:Y.SEVER