Seçmen sayısındaki 6 milyonluk artış, aynı seçmenin birden fazla kaydı ya da bazı seçmenlerin listelerde yer almaması, kanun kaçakları ve teröristlerin de seçmen listelerinde bulunması konuları önceki gün Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) tartışıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanvekili Ömer Toprak ve Nüfus İdaresi Genel Müdürü Mustafa Döner'in de katıldığı toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan YSK İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kadir Sağlam, toplantıda seçmen kütükleriyle ilgili iddiaların ele alındığını ifade etti.

Sağlam'ın verdiği bilgiye göre, askıya çıkan seçmen listelerine yapılan itirazların ilçe seçim kurullarınca görüşülüp karara bağlanması için belirlenen tarihin sona erdi ve seçmen listeleri kesinleşti.

Sağlam, YSK üyelerinin dün akşam saatlerinde tekrar bir araya geleceğini ve toplantılara ilişkin yarın açıklama yapılacağını bildirdi.

Bu arada, güncelleştirme genelgeleri kapsamında kesinleşen seçmen listelerinin bu hafta muhtarlıklarda askıya çıkarılması planlanıyor.