Mecliste Düzcelileri temsil eden milletvekillerinin maliyetli vekâletlerinin bedeli hiçte azımsanmayacak türden. 7 Haziran seçimleriyle göreve başlayan Düzce’nin üç milletvekilinin Düzcelileri mecliste temsil etmesinin bedeli 180 bin lirayı buluyor.

23 BİN LİRA NET
7 Haziran genel seçimlerinden sonra seçilen milletvekilleri yemin ederek, resmen görevlerine başlarken, aylık 15 bin lira olan maaşları da işlemeye başladı. Komisyon üyeliği ve ek ödeneklerle birlikte bir vekilin hesabına yatan net para taban 23 bini bulacak. 3 milletvekilinin bu durumda aylık maaşlarını 23 bin TL olarak kabul edildiğinde aylık 69 bin TL toplam bir tutarı bulunuyor.

20 BİN LİRA GSM
Vekillere tanınan sayısız hakların arasında cep telefonu faturasının meclis tarafından karşılanması geliyor. Vekiller üzerine tanımlı GSM faturalarını meclisten ödeme altına alabiliyor. Bu fatura 20 bin liraya kadar koşulsuz karşılanıyor. Milletvekillerinin aylık kendilerine GSM faturalarıyla ilgili tanınan kotanın tamamını kullandığı varsayılırsa bu bedel 60 bin TL ediyor.

DANIŞMANLAR
Bir vekilin 3 danışman çalıştırma hakkı bulunuyor. Danışman maaşları görevlendirmelere göre değişirken, maaşlar 5 bin 750 lirayı buluyor. Düzceli 3 vekilin danışmanı olacak 9 kişinin devlete primleriyle maliyeti 51 bin 750 buluyor.

Haber:Y.SEVER