2010'da Mavi Marmara saldırısıyla bozulan İsrail ile Türkiye ilişkilerinin normalleştirilmesi yönünde önemli adım atıldı.  Mavi Marmara gemisinde bulunan gönüllülerden biri olan Ak Parti eski Düzce Milletvekili ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mütevelli heyeti üyesi İbrahim Korkmaz’ın sürece yorumu kamuoyunda da merak edilir oldu.  Bu konuda konuşmamaya özen  gösteren Korkmaz,  konuyu olduğundan farklı zemine çekilmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapma gereği duydu.

“Devletler arasında platonik bir aşk ilişkisi olmaz”

“ Devlet gerek gördüğü zaman herhangi bir ülke ile savaş yaptığı gibi barış ta yapabilir. Tarih bunun örnekleri ile doludur.” Diyerek açıklamasına başlayan Korkmaz, “Devletler arasında platonik bir aşk ilişkisi olmaz. Devletlerin menfaatleri ilişkilerin düzeyini belirler. Devleti yönetenler yaptıkları icraatların faturasını seçimlerde halka hesap vererek öderler. Sivil toplum kuruluşları hükümetlerden bağımsız hareket eden kuruluşlardır. Genellikle muhalif tavırlar sergilemek onların doğasında vardır. Muhalif olmak ile düşman olmak aynı şey değildir. Hazreti Ömer efendimize; "Yanlış yapman durumunda seni bu eğri kılıçlarımızla doğrulturuz" diyen arkadaşlarının O'na düşman olduğunu hangi akıl ve ahlak sahibi söyleyebilir?” dedi.

“içime sindiremiyorum ama…”

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı yetkililerinin bu anlaşmayı içlerine sindiremediğini belirten Korkmaz, bunun son derece doğal olduğunu söyleyerek kendi şahsi görüşünü de şu sözlerle paylaştı:

“İHH'nın yaptığı tüm açıklamaları bu sayfamda paylaşan birisiyim. Ben de devletin tavrını daha önce defalarca belirttiğim gibi anlıyorum. Fakat hiçbir şekilde içime sindiremiyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. Fakat şunu da biliyorum ki; devleti ben yönetmiyorum. Yukarılarda rüzgarın çok sert estiğini tahmin ediyorum. Devlet adına bu kararları alanların bazen nasıl bir zehir içmek zorunda kalabileceklerini de biliyorum. Devlet yönetmek kolay bir iş değildir. Bazen içinize sinmeyen kararları almak zorunda kalabilirsiniz. Siyaset yapanlar Uluslararası güç dengelerini hesap ederler ve politikalarında hoşa gitmeyecek değişiklikler de yapabilirler. Bu da anlaşılabilir bir şeydir.”

“Siyonist İsrail devleti benim için yok olması gereken bir devlettir. Dünyanın başına beladır ve inşallah ta yok olacaktır.” Diyerek açıklamasını sertleştiren Korkmaz, İHH’nın gerek ülkemizin ve gerekse de İslam ümmetinin yüz akı bir kuruluş olduğunu belirtti. Korkmaz açıklamasında isim vermeden Ak Parti içindeki bazı isimlere göndermede bulundu.

“Bu ortamdan rant devşirmeye çalışanlar: HOOOOŞŞŞŞTT”

Korkmaz, “"Ümmet" kavramından hayatları boyunca nefret etmiş olan ve her ne hikmetse Ak parti içerisinde kendilerine zemin ve ikbal bulmuş olan bazı Akepe'li zevatın, İHH kadrolarını "ihanet" içinde olmakla suçlamaları kelimenin en basit ifadesiyle alçaklıktır. Şunu herkes bilsin ki; ne Sayın Cumhurbaşkanımızın İHH kadrolarını, ne de İHH kadrolarının Sayın Cumhurbaşkanımızı üçüncü ve ne idüğü belirsiz şahıslardan öğrenmeye ihtiyaçları yoktur. Aradaki bağ herkesin sandığının çok ötesinde bir bağ olup çok güçlü bir temel üzerine bina edilmiştir. Devlet kendi işini yapacak ve yapılan eleştirilere de anlayış gösterecektir. STK'lar da kendi işlerini yapacaklardır. Herkes işini layıkıyla yaparsa sonuçta kazanan yine devlet olacaktır. Bu ortamdan rant devşirmeye çalışarak Muhterem Cumhurbaşkanımızı zor duruma düşürmek sevdasında olan başta Pennsylvania’dakine ve herkese son sözüm şudur. HOOOOŞŞŞŞTT...”ifadelerini kullandı.


HABER;S.KAŞKIR