TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılına başladı. Genel Kurul, 24. dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında saat 15.00'de özel gündemle toplandı.

TBMM Başkanı Çiçek konuşmasında, bu dönem TBMM 'nin yüzde 95 gibi yüksek bir temsil oranına kavuştuğunu ve kadın vekil oranında artış olduğunu belirterek bunun herkesi memnun ettiğini belirtti.

Çiçek, "Ülkemiz yokluklar içerisinden bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmişse bunda TBMM'nin payı çok büyüktür. Bundan sonra da milletimizin umudu olmaya ve milletimizn dertlerine derman olmaya devam edeceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL KONUŞMASINI YAPTI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuşmasından sonra Genel Kurul'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geldi. Yaklaşık 1 saat boyunca Genel Kurul'a hitap eden Cumhurbaşkanı, AB ile ilişkilerden Yeni Anayasa'ya, İsrail'le ilişkilerden yargının sorunlarına kadar birçok konuya değindi.

BDP'LİLER YEMİN ETTİ

TBMM Başkanı Çiçek ve Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmalarından sonra BDP vekiller yemin etmeye başladı. BDP'li vekiller sırayla kürsüye gelerek tek tek yemin ettiler.

"DEMOKRATİK SİYASET VE BARIŞ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

TBMM'deki açılışa dakikalar kala Meclis bahçesinde bir açıklama yapan BDP genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın oylarıyla TBMM'ye girmeyi hak ettiklerini ve Meclis çatısı altında demokratik siyaset ve barış için çalışacaklarını söyledi.

GENELKURMAY BAŞKANI VE ASKERLER MECLİS'TE

TBMM'nin açılışı öncesinde çok konuşulan askerlerin TBMM'ye gelip yemin törenini izleyip izlemeyeceği konusu da aydınlandı. Açılışa çok az bir süre kala Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve askeri yetkililer TBMM'ye geldiler.

Haber; R. BAL