Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki turunda dört adayın hiçbirinin seçilmek için gereken 3'te 2 çoğunluğa (367 oy) ulaşamadığı TBMM’de üçüncü tur oylamadan da sonuç alınamadı. 3. turda 259 oy alan AK Parti adayı İsmet Yılmaz ile 129 oy alan CHP adayı Deniz Baykal 4. tura kaldı.
Meclis Başkanlığı seçiminin 4. turunda 258 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz TBMM'nin 26. Başkanı seçildi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 182 oy alırken, 29 boş oy kullanılırken, 78 oy da geçersiz sayıldı.
İsmet Yılmaz başkan seçilmesinin ardından ilk kez konuştu:
“Omuzlarıma yüklediğiniz görev nedeniyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanlığı görevim de hukuken sona ermiştir. Görevde kaldığım süre üzerince, tam bir tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımı garanti ediyorum. Destek ve uyarılarınız için teşekkür ederim. İlk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Meclis'te çalışmış tüm vekilleri, başkanları şükranla yad ediyorum. Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Bu Meclis gazi Meclis'tir. Burası demokrasinin kalbidir. Bize düşen Meclis'in itibarını en yüksekte tutmaktır. Yapacak çok işimiz ancak çok az zamanımız var. Kum saati işlemektedir. Bu da bize Meclis'in her anını değerlendirmemiz gerektiğini göstermektedir.”
Yılmaz, anayasa vurgusu yaptı:
“ Milletimiz öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Bu yeni anayasayı birlikte yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlerle birlikte yeni anayasanın ömrü uzayacaktır. Toplumsal çeşitliliği koruyarak barış içerisinde yaşanacak bir siyasal düzeni tahkim etmek de bu Meclis'in görevidir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliği ile toplumsal ve siyasal yaşama katılmasıyla mümkündür. Adalet, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerleri benimseyen bir Türkiye ile geleceğimize umutla bakabiliriz. Yüce Meclis'i saygı ile selamlıyorum.”