AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, TBMM Genel Kurulu'nda HDP Grup önerisi aleyhine AK Parti Grubu adına söz aldı. 

“81 ilde açılan üniversitelerle oran yüzde 49'a yükseldi”
AK Parti’nin kuruluşundan itibaren tüm politika dokümanlarında, hedeflerinde, icraatlarında kadının eşit temsili, eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere tüm alanlarda güçlendirilmesi konusunda kararlı bir duruş gösterdiğini belirten Keşir, Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında kararlılıkla ifade ettiği "Kadının gasbedilen her hakkı tüm insanlığa yöneltilmiş bir tehdittir." sözü AK Parti'nin duruşunu en net özetleyen cümledir. Kadının güçlenmesi önündeki en önemli fırsat eşitliği aracı eğitimdir. Üniversite eğitimini tamamlamış kız çocuklarının yüzde 70'inin Türkiye'de istihdama katıldığı bilinen bir rakamdır. 2002 yılında kız çocuklarının sadece yüzde 13,5'i yükseköğrenime erişirken bugün yasakçı uygulamaların kalkması, 81 ilde açılan üniversitelerle bu oran yüzde 49'a yükselmiştir.” dedi.

“Kadınlar ve kız çocukları şiddet ve istismarın en ağırını terör mağduru olarak yaşamaktadır”
“Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir.” diyen Keşir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “On altı yıllık AK Parti iktidarı da hedef ve icraatlarıyla bunu göstermiştir. AK Parti'yi kadın karnesiyle vurmaya kalkanlar öncelikle kendilerine bakmalıdır. Kadını siyasetin kullanışlı malzemesi olarak görme anlayışı artık çürümüş ve kokmuştur. Türkiye'de kadınlar ve kız çocukları şiddet ve istismarın en ağırını terör mağduru olarak yaşamaktadır. Önergede güvenceli ve insanca işler, kadına yönelik şiddet vurgusu sıklıkla yapılırken ne yazık ki bu konuya hiç değinilmemiştir.”

“Bu fotoğrafları göstermeye bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz”
Başta PKK olmak üzere kız çocuklarının terör mağduru olmasıyla fotoğrafları meclis kürsüsünde göstererek, sözlerine devam eden Keşir, “Cinsel istismar fotoğrafı budur, 13 yaşındaki kızlar. Bu fotoğrafları göstermeye bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz. Afrin'de kahraman Türk askerî sınır güvenliğimiz için mücadele ederken bir yandan da kız çocuklarının haklarını savunmaktadır. PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin elinde esir olan, ellerine zorla silah verilen, cinsel istismara uğrayan, kadın infazlarına maruz kalan kadınların haklarının da mücadelesini vermektedir. 15 Temmuz gecesi bu genel kurul salonunda darbecilere, teröristlere meydan okuyan kadınlar AK Parti'nin kadınlarıydı. Bu kadınların, kız kardeşleri, kadın subaylar ve kahraman evlatları şimdi Afrin'de sınır güvenliğimizi korumak için kahramanca mücadele ediyor.”

Haber: C. ÜSTÜNER