İl Genel Meclisinin 2010 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2010 yılı için makine- ekipman kiralama cetvelinde belirtilen fiyatların artış oranlarının belirlenmesi talep edildi. Bu gündem maddesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantının diğer gündem maddelerinde ise, Beyköy'de ve Konuralp'te bulunan arazilerin anaokulu ve kreş yapılması için İl Özel İdaresine bağışlanması talebiydi. Bu talepler, Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edildi. İnsan kaynakları ve eğitim müdürlüğünün 2010 yılı bütçesinde bulunan memurların öğle yemeğine yardım bölümünün ruuhsat ve denetim müdürlüğü bütçesi altına aktarılması talebini görüşen İGM, bu talebi plan bütçe komisyonuna gönderdi.
Toplantı sonrası İl Genel Meclisi üyelerinin yeni yılını kutlayan Sinan Aydın, yeni yaptırılan İGM özel çantalarını, meclis üyelerine takdim etti.
Toplam 21 adet yapılan çantalar, İl Genel Meclisi üyelerine 2010 yılı hediyesi oldu. İl Genel Meclisi başkan ve üyeleri 2010 yılı ilk buluşmasının ardından Encümen Salonunda hazırlanan platformda Kızılay'a kan bağışında bulundu. İl Genel Meclis başkanı ile üyelerinin bir çoğu Kızılay'a kan bağışında bulundu.