Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe ile il başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini için salı günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Yerel seçimlere katılacak partiler de adaylarını belirleme çalışmaları için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Aday belirleme konusunda ise Belediye Meclisi'ne toplam 31, İl Genel Meclisi'ne de toplam 21 meclis üyesi alınacak. Bu üyelerden 6 tanesi Merkez'den, 3 tanesi Akçakoca'dan ve 2'şer tanesi de diğer ilçelerden alınacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden tanınmış isimler

Her iki mecliste de üye konusunda belirgin bir üstünlüğü olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nde meclis üyelikleri konusunda adayların yavaş yavaş şekillendiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre partinin özellikle eski Belediye Meclis üyeleri ve tanınmış isimlerle Belediye Meclisi üyelikleri oluşturacağı söyleniyor. Eski Belediye Meclisi'nde bulunan İrfan Dursun, Özcan Demirbaş, Haydar Kuşçu, Ergin Çelikağa, Remzi Canbolat ve yine eski üyelerden tanınmış simaların parti tarafından Belediye Meclis üyesi olarak gösterileceği kesin olmamakla birlikte alınan bilgiler arasında.

Merkez de ve ilçelerde kimlerin aday olduğu konusunda partiden şu zamana kadar herhangi bir açıklama gelmezken açıklamanın 17 Şubat'ta yapılması bekleniyor.

Adaylar konusunda listeler yavaş yavaş oluşturulurken bu listenin Partilerin Genel Merkezleri tarafından incelemeye alındığı ve adaylar konusunda görüşmelerin devam ettiği de alınan diğer bilgiler arasında.