AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Özlü, basın mensupları için organize ettiği yemeğin sonunda hem partideki son gelişmeler hem de seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.



"Mahalle bazlı çalışma yürütüyoruz"
Sözlerine basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Özlü, devamında halkın takdiriyle belediye başkanı seçilmesi halinde Düzce için hayata geçirmeyi planladığı projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını söyledi.
 
Özlü, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz seçim sürecindeyiz, çalışmaları beraber yürütüyoruz. Biz AK Parti olarak çalışmaları uzun zamandır yürütüyoruz. Mahalle bazlı çalışma yürütüyoruz. Aynı zamanda Düzce’nin 30-50 yılına hitap edecek bir projeksiyon içinde projelerimizi hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Yaptığımız çalışmaların özetini vermek isterim. Yaklaşık bir aydır mahalle bazlı çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı başta merkez ilçe teşkilatımız olmak üzere partimize daha önce emek, hizmet, zaman harcamış arkadaşlarımızı ziyaret ederek yürütüyoruz. Güzel tepkiler alıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 110 eski parti mensubu yöneticimizi ziyaret edip istişare edip görüşlerini aldık. Biz hazırlamış olduğumuz seçim beyannamesine de bu görüşleri ilave edeceğiz. Önümüzdeki günlerde birincisi Düzce için en güzel Belediye Meclisi listemizi hazırlayacağız. İkincisi Düzce için en güzel projelerimizi hazırlayacağız. Düzce’nin kaderini, makus tarihini değiştirecek projelerle çıkacağız. Düzce’nin kaderini değiştirip olumlu güzel projeler sunmak için çalışıyoruz."

 

Belediye meclis üyeleri nasıl belirleniyor?
Açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özlü, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'in "Belediye meclisi bir ildeki yerel parlamentodur ve alınan kararlar dolayısıyla belediye meclis üyelerinin görevi bir belediye başkanı kadar önemlidir. Bu unsur göz önüne alındığında AK Parti'nin belediye meclisi profili hakkında bilgiler verir misiniz?" yönündeki sorusuna şu cevabı verdi:
 
"Belirli kriterlere göre belirleyeceğiz. Bunlardan birisi halkta karşılığı olmasıdır, mahallesinde oturduğu mekanda tanınan bilinen olmasıdır. Düzce’nin bir demografik yapısı var, buna dikkat edeceğiz. Bir diğeri genç, kadın ve erkek kontenjanına dikkat edeceğiz. Mesleklerine bakacağız. Örneğin meclisin hepsinin aynı meslekten olması söz konusu değil. Mesleki dağılım, demografik yapısı oturduğu mahallerden bahsediyorum halkta karşılığı gibi kriterlere göre seçeceğiz."

"Bugüne kadar da aramızda yanlış bir konuşma olmadı"
İl ve ilçe teşkilatlarında yaşanan istifalar ile yeni il başkanını belirleme süreci hakkında da konuşan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, şunları kaydetti:
 
"Arkadaşlarımızın hepsi (İstifa eden) değerli arkadaşlar, beraber, birlikte çalıştık. İl başkanımız ile dört yıl çalıştık. Merkez ilçe başkanımız ile de uzun bir çalışma beraberliğimiz oldu. Bugüne kadar da aramızda yanlış bir konuşma olmadı. Arkadaşlarımızın kendi tercihleridir. Kendileri bu şekilde karar aldılar. Yeni teşkilat yapılanması üzerine çalışıyoruz. İl başkanımızın belirlenmesi süreci genel merkezimizde sürüyor. Genel merkez alternatif adaylar arasından karar verecek. Biz de bu karara uyacağız."



"İstediği bir aday var mı?"
"İl başkanı olarak görmek istediğiniz bir aday var mı?" şeklindeki soruya ise "Hepsi benim çalışma arkadaşlarım. Genel merkezde değerlendiriliyor." dedi.
 
"Herhangi bir caddenin açılıp kapanması bir kişinin görüşü ile olmayacak"
Bir süre önce tekrar trafiğe açılan İstanbul Caddesi hakkındaki görüşleri de sorulan Özlü, başkanlık koltuğuna oturması halinde nasıl bir tasarruf kullanacağını şöyle açıkladı:

"Hızlı karar vermeyeceğiz. Her işte uzmanların görüşünü alacağız. Bu hizmetten faydalanan istifade edenlerin görüşlerini alacağız. Uzmanlar ile faydalananların ortak görüşlerinin kesiştiği projeler yapacağız. Dolaysıyla herhangi bir caddenin açılıp kapanması bir kişinin görüşü ile olmayacak. İstanbul Caddesi Düzce için ulaşım master planı hazırlıyoruz. Ulaşım Master Planı'nı örneğin şoförler odası ile paylaşacağız, mutabık kalınan durumları hayata geçireceğiz. Aynı şekilde Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından gündeme getirilen tramvayın uzatılması konusunda da Düzce’nin ulaşım master planı neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.” 

"Mali sıkıntı yok, personel çıkartma asla olmayacak"
Düzce Belediyesi'nin devlete ve piyasaya olan yüklü borcu hatırlatıldığında ise şöyle konuştu:

"Belediyemizin şuanda mali konularda bir sıkıntısı yok. Ayrıca belediyemiz ilave ihtiyaçlar için kredi kullanabilecek potansiyele sahip. Belediyemizin maaşlar konusunda da sıkıntısı yok. Belediyemizde çalışan arkadaşlarla ilgili önümüzdeki dönemde belediyemizin yönetim ve organizasyon yapısının güçlendirilmesi için bir çalışma yapacağız. Buradan şu anlaşılmasın personel çıkartma gibi bir durum söz konusu değil asla olmayacak. Çalışanlarımızın daha verimli çalışması faydalı olmaları konunda bir yapısal dönüşüm göstereceğiz."

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ