4 Mart Çarşamba günü CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Genel Kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesi sonrası Meclis'teki konuşması, AK Partili vekillerin tepkisine neden olmuştu.

CHP'nin İdlib konusundaki önergesi görüşülürken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında başlayan tartışma yumruklu kavgaya dönüşünce bazı vekiller ortamı sakinleştirmek için büyük mücadele verdiği ortaya çıktı.

TBMM TV kameralarına da yansıyan görüntülerde, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'ın tarafları ayırmak için yoğun çaba harcadığı gözlendi. Bir anda birbirlerine saldıran, yumruk atan ve üzerlerine atlayan vekiller nedeniyle ortalığın karıştığı mecliste kollarını havaya kaldırarak 'sakin olalım' diye bağıran Milletvekili Çakır, hem kendi partisi hem de ana muhafet milletvekillerini sukünete davet etti. Sandalyelerin devrildiği yumruklu ve tekmeli kavgaya son verilmesi için öfkeli vekillerin yanına giderek konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'ın sakinleştirme çabaları sayesinde arbede bir süre sonra yatışırken,  aşananlar nedeniyle genel kurula ara verildi.