Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan taratışmalar Düzce meclislerinede yansıdı. Önce Belediye meclisi ardından İl Genel Meclisinde yaşanan gerginlikler dikkat çekmeye başladı.
TBMM hafta içinde meydana gelen tartışmalar yumruklaşmalara kadar gitmiş ve çok sayıda Milletvekili hastahanelik olmuştu.
Bu olaylar kamuoyunda değişik şekillerde yorumlanmaya devam ederken önce Düzce Belediye meclisinde kırmızı kot uygulaması konsunda Kent Konseyinin hazırladığı ve Meclis gündemine alınmasını talep ettiği teklifin gündeme alınması sonrasında tartışmalar başladı.
Konuyla ilgili olarak meclis toplantısında tepki gösteren MHP grubu ertesi gün basın toplantısı düzenleyerek Düzce'nin şehirleşmesinde büyük yararlar sağlayacak olan bu teklifi sırf MHP'li üyeler destekliyor diye AK Parti grubu reddetti açıklamasında bulundu.
Ardından Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odaları tarafından konunun siyasi bir konu olmadığı ve meclisin siyasi olarak bakmayıp Düzce'nin geleceği için yararlı bir çalışmayı başlatmalarını beklerdik açıklamaları yapıldı.
Bu konuda tartışmalar devam ederken bu kezde İl Genel Meclisi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın mütevelli heyetinin seçiminde bir kez daha AK Partililerle MHP'liler karşı karşıya geldiler. Gergin dakikaların yaşandığı İl Genel Meclis toplantısında da yapılan oylamada AK Partili üyelerin oylarıyla hazırlanan listede bulunan isimler mütevelli heyetini oluşturdu.
Son bir hafta içinde önce Belediye Meclisi ardından İl Genel Meclisi'nde yaşanan bu gerginliklerin önümüzdeki günlerde nasıl bir boyut kazanacağı merak ediliyor.