İsmail Bayram döneminde Düzce Belediye Meclisi 10 dönümden büyük araziler üzerine yapılacak özel site inşaatları için 4 kata izin çıkmıştı. Ayrıca binaların taban büyüklüğü yüzde 40’tan yüzde 30’a çekilerek, yeşil alan yüzde 70’e çekilerek daha fazla yeşil alan bırakılması sağlanmıştı. Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşiminde önemli kararlara imza attı. Düzce’de uzun zamandır beklenen 4 kat uygulaması ikinci birleşimde görüşüldü ve meclis tarafından onaylandı.

Düzce Belediye Meclisi, Düzce Belediyesi Toplantı Salonu’nda Haziran ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi. İmarla ilgili 22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Belediye Meclisi Başkan Vekili Selahattin Sert başkanlık yaptı. Haziran ayının ikinci birleşiminden önemli kararlar çıktı. Düzce Belediye Meclisi, uzun zamandır beklenen 4 kat uygulamasını masaya yatırdı.


ÇEKME KAT KAKTI

Yeni düzenlemede ada özelliği ortadan kaldırılarak parsel bazında düzenleme yapılacak. 7 bin 500 metre kare ile 15 bin metre kare arasında 4 kat uygulaması. 15 bin metrekare üzeri 5 kat olarak belirlendi. 3 ve 4 kat üzerinki yapılarda çekme kat kaldırılarak “kırma çatı” sistemi zorunlu hale getirildi.


SALLAR 2’DEN 3’E ÇIKTI


Meclisin oy birliğiyle verdiği karar doğrultusunda D-100 Karayolu (Ankara- İstanbul Karayolu), D- 655 Karayolu (Düzce Merkez- Akçakoca Karayolu), Düzce Merkez- Afetzede Yerleşim Alanı Bağlantısı, Düzce Merkez- Tem Bağlantısı, Kent Merkezi ve yakın çevresinde 20. 00 metre ve üstünde enkesiti olan imar yollarına cepheli, konut ve ticaret alanı tahsisli parsellerde, D- 100 Karayolu, Düzce Merkez- Tem Bağlantısı, Asar Deresi ve Kuyumcuzade Bulvarı ile sınırlanan bölgede 4 kat uygulamasına izin verildi. Sallar mahallesinde 2 kat olan imar izni 3’e çıkarıldı.


Çatı katlarını düzenleyen plan hükümlerinin 19. Maddesi iptal edilip 2 katlı yapılar hariç olmak üzere otel, hastane, yurt, avm, katlı otopark yapıları dışındaki tüm kullanımlar için çatı katı ve çekme katının kaldırılması ve çatı şeklinin kırma çatı olarak belirlendi.


Gündemin son maddesinde ise; Konuralp’in mevcut imar planlarının Düzce kenti revizyon ve ilave imar planı kararları ve plan hükümleriyle bütünlüğünün sağlanması için oluşturulan 1/ 1000 ölçekli uygulama ve 1/ 5000 ölçekli nazım imar planları onaylandı. İmar Komisyonu başkanı Hasan Günden, maddeler görüşülmeden önce yapılan değişikliğin nedenini açıkladı.


Günden, “Seçimden sonra 4 katta çıkacak çıkmayacak mı tartışmaları vardı. Bu da inşaat sektöründe duraksamaya neden oldu. Bizde meclis olarak bir karar almamız gerekliliğini ortaya koydu. Mar komisyonumuzdaki Hem MHP hem de ak partili arkadaşlarımızın yaptığı toplantılar yapıldı ve sivil toplum görüşlerinin fikirleri alındı. Düzce’nin geleceği açısından bazı kararlar aldık.”dedi.


Meclis toplantısına başkanlık eden Selahattin sert, “Umarımız Düzce’ye kazanır ve tarihe adımız geçer…” temennisinin ardından muhalefet meclis üyeleri Belediye başkanın olduğu bir toplantıda karar alınması gerektiğini ifade etti. MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, “Ana hatları ile doğru, ada kavramının kaldırılıp parsel kavramının ön plana çıkarılması biraz düşündürüyor.” Dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır