Akçakoca’nın sosyal hayatına yeni bir soluk getiren ve bölgenin en önemli tesislerinden biri olması beklenen Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı törenle hizmete açıldı. Törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü ve ilçe protokolünün yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici 5 yıl boyunca kentte hayata geçirdiği projeleri sıraladı ve seçim öncesi gündeme taşınan bazı konuları ele aldı.



“1’inci önceliğimiz her zaman proje oldu”

Görevde bulunduğu dönemde Akçakoca’da belediye eliyle yapılan yatırımları aktaran Yemenici şöyle konuştu:

“Bütün derelerimizin ıslahlarını tamamladık. Bu dönemde yenileriyle beraber Akçakoca’ da ıslah edilmemiş deremiz kalmayacak. Çok modern bir içme suyu tesisi yaptık. Saniyede 326 litre su arıtabiliyor. Böyle büyük bir eseri Akçakoca’ya kazandırdık. İşimiz biraz gecikti maalesef 5-6 ay ama inşallah birkaç vakit içinde alacağız. 1’inci önceliğimiz her zaman proje oldu buna emin olabilirsiniz. Ceneviz Kalemizin restorasyonu tamamlanmak üzere. Bununla ilgili bazı eleştiriler alıyoruz bir kaleyi bitiremedin diye tabi önemli bir tarih eser arkeolojik bir sit alanı orası ve sayın bakanımızın katkılarıyla turizm bakanımıza gittik şuanda bitmek üzere.”



“En güzel cevabı vereceksiniz”

Kadınlar Plajı’nın eski halini hatırlatan ve Mavi bayraklı plajların 1’den 3’e çıkartıldığını, daha da arttırılacağını söyleyen Başkan Yemenici gerçekleştirilen diğer faaliyetleri de ele alarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Adeta hançer gibi saplanmış o kötü görünümdeki balıkçı barınağımızı yeni yere taşımayla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Kentsel dönüşüm çalışmamız zaten devam ediyor mahkemelerimiz maalesef biraz uzadı gecikti geçen hafta 2 bina var anlaşamadığımız sizlerde biliyorsunuz. 2 binayı da bugün yarın yıkıyoruz ve orada iyi bir cennet merkezi oluşturuyoruz. 29 yıllığına şifalı suyu aldık. Oraya çok güzel bir tesis kuracağız yalnız biz Akçakoca’ya neyi kazandırdıysak birileri kıyıda köşede kazandırdığımız yerlerde ‘Burayı sana vereceğim’ diyerek sözler veriyor. 1 kişiye de söz vermiyor, 15-20 kişiye de kıyıda köşede sözler veriyor. İnanıyorum ki iftira siyaseti, yalan siyaseti kendine edinmiş olanlara siz 31 Mart’ta en güzel cevabı vereceksiniz.”



“Yemenici böyle bir ahlaksızlığı asla yapmaz”

Yalan söylentiler olduğunu ve iftiralar atıldığını da dile getiren Yemenici şu ifadeleri kullandı:

“Yeni hastanemizi cambaz bayırı denilen tepeye oturtacağız. Proje ihalesi yapıldı bununla ilgili yalanlar söylüyorlar ne diyorlar? Ben gizli gizli bakanlıkla görüşmüşüm hastanenin yerini yakınlarımın arazisinin yanına kaydırmışım. Böyle bir şey yok. Cüneyt Yemenici böyle bir ahlaksızlığı asla yapmaz. OSB’ye değinmeyeceğim. Gerçek sahibi olan bakanımız efeler gibi değinecek. Akçakoca Belediyesi’nin yemek ve konaklama gideri 3 milyon liraymış. Külliyen yalandır. Muhasebe müdürümüz Ferhat Bey de burada. Akçakoca Belediyesi 5 yıl boyunca 3 milyon gibi bir para harcamamıştır. Yalandır, iftiradır.”



İşte projenin detayları

Hayata geçirilen ve açılışı gerçekleştirilen proje hakkında da konuşan Yemenici şunları kaydetti:

“Yaklaşık 60 dönüm bir alanda içerisinde koşu yolları olan, bisiklet yolları olan, yürüyüş yolları olan, mangal yapabileceğiniz piknik alanları olan, basketbol sahaları olan, antik tiyatroları olan kale görünümde muazzam bir bina yaptık. Kadınlarımız için el sanatları kursları ve benzeri işleri burada gerçekleştireceğiz. Derenin ıslahıyla beraber muazzam bir alan kazandırdık Akçakoca’ya. Yalanlar konuşuyorlar ne diyorlar? Birinci Yalan burası parayla olacak girişi 15 lira olacak. Kendi zihinlerindeki söylüyorlar. Her şey ücretsiz olacak. Parkımıza giriş ücretsiz olacak, antik tiyatro ücretsiz olacak. Basketbol yürüyüş alanları bisiklet alanları hep ücretsiz olacak.”



“Belediyeyi asla zarara uğratmadık”

Diğer iddialar üzerinde de duran Yemenici projenin maliyetine ilişkin olarak da konuştu:

“Bu parkımızın 28 milyona mal olduğu söyleniyor. İhale bedeli 9 milyon 383 bin liradır. İkinci ihalemizle 14 milyona mal olmuştur. Devlette ihale kanununu bilen, şunu çok iyi bilir. Bunun maliyeti 10 küsur milyondur. Biz ilk müteahhidimizin tüm teminatlarına, malı mülküne icra koyduk. Aradaki 4 küsur milyonun yarısını aldık. Diğer yarısını da mahkeme ile inşallah alacağız. Belediyeyi asla zarara uğratmadık, uğratmayız.”



Yemenici alanda bulunan vatandaşlarda destek isteyerek sözlerini tamamladı ve kürsüyü 65’inci Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’ye bıraktı.

“Ben arkasındayım. Sizler de arkasında olun”
Yemenici’nin proje üretme noktasında ve hizmet alanındaki çalışkanlığına dikkat çeken Özlü şöyle konuştu:

“Bu bir çalışma ve disiplin işidir. Cüneyt Bey’de bunların tamamı var. Dolayısı ile biz de sizlerden Cüneyt Bey’e destek istiyoruz. Ben Cüneyt Bey’in arkasındayım. Sizler de arkasında olun.”



“Bir gün bile iş yapmamış adamlar çıkmış konuşuyorlar”

Akçakoca OSB hakkında bazı açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Özlü şunları söyledi:

“Düzce’de 5 tane OSB var. Bunlardan en son kurulanı Akçakoca OSB’dir. Bunun uzun bir mahkeme süreci oldu. İş yapmak kolay değil. Devletle bir gün bile iş yapmamış adamlar çıkmış konuşuyorlar. Bunlara inanmayın. İnanın kolay değil. Bugün Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi resmen kurulmuş, sicil kaydı almış, Türkiye’nin 309 OSB’sinden birisidir. Kim kurdu? Biz kurduk. AK Parti kurdu. Cüneyt kurdu, ben kurdum.”



“OSB’lerin tamamını fabrikalarla doldurmak benim borcum”

Akçakoca OSB’nin en kısa sürede faaliyete başlayacağını belirten Özlü şunları dile getirdi:

“Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri geldi. Benim eski müsteşarım. Sabah kendisi ile konuştum. Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İnşallah açılacak ve burada Akçakocalılar çalışacak. Her gün istihdam talepleriyle karşılaşıyoruz. Düzce’deki OSB’lerin tamamını fabrikalarla doldurmak benim borcum. Ben bunu yaparım. Bunu ben yaparım. Düzce’deki OSB’yi de Akçakocalılar ile dolduracağız. Akçakocalılar çalışacak, ilçe ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak. Önümüzdeki dönemde Akçakoca OSB’yi fabrikalarla dolduracağız. Yaklaşık 3 bin insan çalışacak.”

Konuşmaların ardından Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın açılış kurdelesi alkışlar arasında kesildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici davetlilere parkı gezdirerek, içerisindeki donatılar hakkında bilgiler verdi.