Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için görülen davada haklı bulundu. AİHM soykırım iddiasının inkarını ifade özgürlüğü kapsamında saydı. Vatan Partisi İl başkanı Fethi Sönmez partilerle birlikte bugün konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Spor sokakta toplanan grup “100 yıldır süren Ermeni soykırımı sona erdi, Türkiye Kazandı” yazılı pankart taşıdı. Milletvekili adaylarının da hazır bulunduğu basın açıklamasında İl Başkanı Fethi Sönmez, bu kararda Türkiye için 3 önemli nokta bulunduğuna dikkat çekti ve mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Sönmez, “Birincisi kararda 1915 olaylarının Yahudi soykırımıyla benzetilemeyeceğine vurgu yapılıyor. İkincisi ise Büyük Dairenin verdiği karar taraflar için bağlayıcı nitelikte olduğu için, İsviçre ceza yasasını değiştirmek zorunda. Üçüncüsü ise karar İsviçre’yi bağlasa da Avrupa Konseyi’ne üye devletler için bir emsal teşkil edecek. Bu karar üzerine dün, Alman Parlamentosu Türkiye’yi Ermeni soykırımı yapmakla suçladığı kararını askıya aldığını ilan etti. Türkleri soykırımcı ilan eden diğer ülkelerde bu kararlarını geri almak zorundadırlar. Mücadele bu anlamda daha da devam edecek.” Dedi.

MEHMETÇİĞE ARMAĞAN OLSUN!

“Bu karar basit bir hukuk anlaşmazlığıyla ilgili değil, Türkiye’nin vatan savunmasıyla ilgilidir.”  Diye sözlerine devam eden Sönmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Buradan millet olarak çıkartacağımız dersler vardır. Bu davayı hiçbir siyasi görüş ayırımı yapmadan birleşerek kazandık. Bugün başta bölücü terör örgütü olmak üzere, ABD ve diğer emperyalist devletlerin ülkemize ve milletimize yönelik tüm tertip ve saldırılarına aynı birlik ve kararlılıkla karşı koymalıyız. Vatan bütünlüğünü sağlamak, üretim ekonomisini yeniden kurmak için, Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz diyerek, birleşerek başaracağız. Bu zafer birleştiğimiz zaman neler yapabileceğimizi bir kez daha ortaya koymuştur. Bu zafer Genel Başkanımızın dediği gibi teröre karşı mücadele eden Mehmetçiğimize, güvenlik güçlerimize armağan olsun.”

Sönmez ve partililer, basın açıklamasının ardından parti binasına yürüdü.