Yaz aylarında su sıkıntısı endişesi ile gündemin üst sıralarına tırmanan Melen'in temizliği konusu siyasiler arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP İstanbul il Başkanlığı'nın yaptığı bir açıklama ile Düzce'nin kanalizasyonunun İstanbul'a taşındığını söylemesi ve İstanbul Belediye Başkanının suyun arıtılarak şehre verildiğini söylemesinin ardından CHP Düzce İL Başkanı Zekeriya Tozan da Melen'i gündemine aldı. Tozan, Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in muhalefet partilerinin il başkanları ile ilgili açıklamalarına da cevap verdi.

Düzce'dan geçen Melen çayının İstanbullular tarafından kullanılmaya başlandığını hatırlatan Tozan, Melen'in değişik noktalarında suyu incelediklerini, yer yer siyah kahve kıvamındaki atıkların Melen'e atıldığını gördüğünü söyledi.

Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'ne göre arıtılmış dahi olsa atık suların rezervuara verilemeyeceğinin belirtildiğini söyleyen Tozan, bu suların arıtıldıktan sonra ya sızdırmaz bir çelik boru ile Denizin 200 metre açığına bırakılması gerektiğini, ya da derin deşarj yolu ile toprağın derinliklerine basılması gerektiğini ifade etti.

Tozan, yapılan tahliller sonucunda koliform oranının da kabul edilebilir sınırın çok üzerinde olduğunu tespit ettiklerini dile getirirken, arıtılsa dahi rezervuara verilemeyen suyun İstanbullulara içme suyu olarak sunulduğunu, İSKİ'nin bunu yaparak suç işlediğini iddia etti. Tozan, İSKİ'nin “Bu suyu Arıttım” dediğini, ancak bu kadar kanalizasyon suyunun karıştığı su ile namaz kılınmasının bile caiz olmadığını söyledi.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Ak Parti Kaynaşlı ilçe Başkanı Birol Şahin'in muhalefet partilerinin il başkanlarının 22 temmuz seçimlerinde yenildiklerini söylemesi ile ilgili olarak da, kendisinin siyasete mutlaka bir yere seçilmek için girmediğini, İktidarın Hiçbir icraat yapmadan din siyaseti ile oy topladığını savundu. Tozan, halkın kendilerini seçmediğini, ancak çok çalışarak Düzce'de yerleşik olan anlayışı değiştireceklerini ifade etti.