Kamu –Sen’e bağlı memurlar bugün meydanlardaydı. Bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Türk Büro-Sen üyeleri, Anıtpark’ta bir araya geldi.
Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Temel Kırali, bir günlük iş bırakma eyleminin bir uyarı olduğunu söyledi.
Kırali, “Bugün bu meydanda olduğu gibi, ülkemizin her yerinde kamu çalışanları meydanlara indiler. Uluslararası Hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru hakkımı kullanarak bugün üretimden gelen gücümüzü kullandık ve buradayız. Bugün ülke genelinde bir günlük iş bırakma bir uyarıdır. Taleplerimiz karşılanmaması halinde bugünkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak isteriz. Türk Büro-Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle, samimi olarak her türlü platformda mücadelemizi sürdürdük.” Dedi.
Kamu çalışanlarının gelir kaybına uğradığını ifade eden Kırali, siyasi iradenin memurlara kulak vermediğini iddia etti.
“O masalarda, kamu çalışanlarının temsilcisiyim diye sizleri pazarlayanlar hükümete yandaş sözde sendikalara şahit olsak da bizler Türk Büro-Sen ve Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen olarak hep direndik. Kamu çalışanları 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200 ile 700 TL arasında gelir kaybına uğratılmışlardır. Çalışanların alın terinin karşılığını veremeyenlere gasp edenlere inancımıza göre ne denir. Ülkeyi idare eden siyasi irade, devlet memuruna, yani hükümetin mesai arkadaşı olan bizlere hiçbir zaman kulak vermemektedir.”
Türk Büro-Sen üyeleri sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldılar.

Haber: H. İŞCAN