İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı belediye başkan adaylarına destek vermek için Düzce’ye geldi.Hendek Gişeleri’nde davul zurna eşliğinde karşılanan Genel Başkan Meral Akşener, önce partisinin Gümüşova Seçim Bürosu’nun açılışını yaptı ardından il binasında kameraların karşısına geçti. İttifak adayı çıkarttıkları yerlerde kayıp beklemediklerini vurgulayan Akşener, ‘Ömer Başkan bu seçimi alacak, Düzce’de bunu gördüm.’ dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Millet İttifakı belediye başkan adaylarına destek vermek için Düzce’ye geldi.

‘Gençlerin umudu Meral Akşener’ sloganları atıldı
Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti ve CHP Belediye Başkan Adayları, İYİ Parti ve CHP Düzce il ve ilçe teşkilatları, Düzce Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer tarafından Hendek Gişeleri’nde davul zurna eşliğinde karşılandı. Karşılama nedeniyle Hendek gişelerinde 6 km’yi bulan araç konvoyu oluştu. Karşılamada ‘Gençlerin umudu Meral Akşener’ sloganları atıldı.





Gümüşova Seçim Bürosu’nun açılışını yaptı
Burada kendisini bekleyen yüzlerce partiliyle kucaklaşan Akşener, ardından ilk olarak Gümüşova İYİ Parti İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçalı ile birlikte yaptı. Vatandaşlar, Akşener’i burada da yalnız bırakmadı.

“Gümüşova’yı Adayımız Ramazan Özdemir’e emanet ediyorum”
‘Hayırlı olsun’ temennisiyle kurdeleyi kesen ve kadınların boynuna ‘İYİ parti’ eşarbı takan Akşener, ‘Gümüşova’yı Belediye Başkan Adayımız Ramazan Özdemir’e emanet ediyorum.’ dedi. Buradan ayrıldıktan sonra Gümüşova esnafını Millet İttifakı Belediye Başkan Adayları ile beraber ziyaret eden Akşener, bol bol fotoğraf çektirip, destek istedi.





İl teşkilatını ziyaret etti
Gümüşova programının ardından il teşkilatına geçen Akşener, burada da büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Hınca hınç dolan il teşkilatı binasında İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük veeşi Hülya Küçük ileİl Genel Meclisi 1. Sıra Adayı Kenan Üstünel başta olmak üzere partililerle fotoğraf çektiren Akşener, basın mensuplarıyla buluştu.



“Ömer Bey’in uzattığı eli kimse havada bırakmıyor”
Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’e destek vermek için Düzce’ye geldiğini ve izlenimlerinin çok olumlu olduğunu belirten Akşener, ‘İttifak adayı çıkardığımız yerlerde kayıp beklemiyoruz. Şunu gördük ki Ömer Bey’in uzattığı eli kimse havada bırakmıyor. 2014 yılında az bir farkla kaybetmişti. Birinci gördüğüm fark bu.’ dedi.



“Burada bir çelişki var”
Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ün Düzce’deki kişi başı milli gelir ile ilgili söylediklerine dikkat çeken Akşener, şöyle konuştu:

"İkinci çok önemli gördüğüm şey, il başkanımızla beraber Gümüşova’ya aynı arabada giderken bir şey söyledi, “Düzce küçük bir şehrimiz, geri bırakılmış bir şehrimiz” dedi. Bolu’da kişi başına düşen gelir yıllık 80 bin TL iken, Düzce’de 10 bin, Sakarya’da 60 bin TL. Yıllık gelirinin 10 bin TL olduğu bir Düzce ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu seçimin ekseni doğal olarak ekonominin konuşulduğu bir günde yapılıyor. Ama iktidar partisi bu seçimi beka seçimi olarak söylüyor. Burada bir çelişki var."



“Muhtar seçiminin Türkiye’nin bekasıyla alakası yok”
2014’te yapılan yerel seçimlerde Ömer Küçük’ün MHP’nin adayı olduğunu anımsatan ve bu seçimlerde oyunlara gelmeyip yüksek perdeden konuşmayacaklarını ve Küçük’ün diğer siyasi parti yöneticileriyle yaptığı centilmenlik anlaşmasından haberdar olduğunu dile getiren Akşener, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu seçimlerin ekonomideki bozukluğu yere çakılmayı giderebilmek amaçlı yerel seçimlerin şirazesinden kaydırıldığı bir seçim dönemi. Muhtar seçiminin Türkiye’nin bekasıyla alakası yok.İl başkanımız bana, Düzce’de bir karar aldıklarını söyledi ve “Biz siyasi partilerin yöneticileri olarak bir araya geldik, zaten küçük şehrimiz, 31’i gecesi bitecek, herkes birbirinin yüzüne bakacak, Türkiye’nin getirilmeye çalışıldığı kavga ortamından biz uzak kalacağız.” dedi. Ben de kendilerini tebrik ettim.

“Düzceli sanki, ‘Keşke o zaman 2014’te seçseydik’ diyor”
Bu seçimlerde başkan adaylarının birbirileriyle rekabet edeceğini ve onların projelerinin yarışacağını ifade eden Akşener, ‘Seçim bir beka sorunu olarak gösterilmeye çalışılıyor’ diye konuştu. Akşener, şunları kaydetti:

"Biz bu seçimlere adaylarımızın projelerinin rekabet ettiği bir seçim kampanyası yapacağız. Bunda ısrarlıyız. Projelerimizin rekabet ettiği bir seçimin oluşturulmasında kararlıyız. Eğer bu beka konusunda çok ısrar ettikleri zaman, 17 yıldır beka sorunu olmayan biz Türkiye’yi bu millet teslim etti, 17 yıl sonra bir beka sorunu varsa bunun sorumlusu kimdir? Bu beka meselesi ile ilgili Sayın Erdoğan tüm genel başkanları çağırmalı ve bizi bilgilendirmelidir. Bu beka mevzusunun ne olduğunun biz de arkasında duralım. Biz de bu konunun arkasında duralım. Düzceli sanki, keşke o zaman 2014’te seçseydik, diyor onu gözlemledim.”



Darp edilen yaşlı adama ziyaret
Basın açıklamasının ardından İYİ Parti Lideri Akşener ve beraberindekiler programda olmayan sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Cedidiye Mahallesi'nde bir iş yerinin önünde sigara içen gençlere "sigara içmeyin, birbirinize selam verin" diyen 91 yaşındaki emekli vaiz Mustafa Necati Erdem ile gençler arasında tartışma çıkmış, yaşanan tartışma sonrasında gençler tarafından darp edilen yaşlı adam yaralanmıştı. Bu üzücü olaydan haberdar olması üzerine yaşlı adamı ziyaret eden Akşener, Erdem ve ailesine ‘Geçmiş olsun’ dedi.

Haber: Ö.YILMAZ-S.AYAN