Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın koltuk kaygısıyla ilçe belediyelerine sahip çıkamadığı suçlamasına cevap verdi. Arslan, Terra Projesi'nin ilk aşamasının kendi il başkanlığı döneminden önce yapıldığını, fiziki gerçekleşmenin ise kendi döneminde gerçekleştiğini söyledi. Arslan, ilçe Belediyelerinin proje yetkisini kendi rızalarıyla merkez belediyesine verdiğini söyledi.

Arslan”“Uzun süreden beri Mehmet başkanımızın üzerinde durduğu bir konudur. Defalarca kendisi ve diğer belediye başkanları ile görüştük kendisi bunu teşkilat içinde belediye başkanları toplantısında ,il danışma meclislerimizde dile getirdi. Bu konunun özü şudur. Fiziki uygulaması bizim zamanımızda gerçekleşen bir projedir. Bu projenin bütün yetkileri bütün belediyelerimiz tarafından Düzce Belediye başkanlığına verilmiştir. Yapılan protokolle, ki bütün belediye başkanlarının imzası bu protokolde vardır. İhale ve yaptırım aşaması Düzce Belediyesi tarafından takip edilip ilçelere uygulatılmıştır. Bu iki-iki buçuk seneden beri süre gelen bir projedir. Bu proje her ilçelemizde asfaltla, ışıklandırma sistemi ile uygulanan bir projedir. Belediye başkanlarımız topladık. Terra projesinde herhangi bir şikayetiniz var mı diye sorduğumuzda belediye başkanlarımızın hiç biri suçlayıcı tavır içerisinde olmadı. Hepsi uygulamadan memnundu. Mehmet başkanımızdan başka bu projeye itiraz eden bir başkanımız yoktur.

Mehmet başkanın yaptığı açıklamalardan anladığım kadarı şudur. Mehmet başkanımız bu proje pahalıya mal olmuştur. Eğer yetki bize verilseydi bu paranın yarısına biz bu işleri yapardık kalan diğer yarısına da başka hizmetlerde kullanırdı Mehmet başkanın ifadelerinden çıkan budur. Eğer durum böyle ise neden bu yetkileri verdiniz diye sorarlar bütün yetkileri İl başkanlığına veriyorsunuz protokolün altına imza atıyorsunuz. Bütün yapılacak ihalelerde söz sahibi olmaktan çıkıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Acar'ın koltuğunu kaybetmek istemediği için ilçe belediyelerine sahip çıkamadığına ilişkin sözlerine de cevap veren Arslan, bu işin koltukla ilgisi olmadığını, kendisinin de koltuk hırsı içinde olmadığını söyledi. Arslan” Bizim koltuk hırsı ile koltuk sevdalısı bir halimiz yok bunu gören görmüştür. Fakat bu işin koltukla bir alakası yok. Kendisinin ifadesinden başka bu projeye böyle muhalif bir başkanımız daha yok.Bu olay zaten iki buçuk senelik bir olay madem burada bir aksaklık ve yanlışlık var uygulamada bunu engellersiniz. Yapılan protolde kendisinin olmadığını ve kendilerinden önceki yönetimde yapıldığı ama hizmette devamlılık vardır. “ dedi.

Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in belediye başkanlarının yarısının değişeceğine ilişkin sözlerini de değerlendiren Arslan, genel merkezin seçimlere yedi ay kala böyle bir açıklama yapmasının veya herhangi bir il başkanının böyle bir bilgi almasının mümkün olmadığını söyledi. Arslan Konuyu “Bende böyle bir bilgi yok bugün itibarı ile böyle bir bilgi alamam söz konusu değildir. Kim böyle bir bilgi aldım diyorsa yanılacağını tahmin ediyorum doğru bilgi değildir. Bizim partimiz dahil Hiçbir parti bu tarihte böyle bir bilgiyi vermez. Daha seçime çok var hizmet aşaması devam ediyor. 7 ay öncesinden plan ve projelerini şevki ile uygulamaya çalışan belediye başkanlarına sizi aday göstermeyeceğiz demek ne kadar etik olur bilemem. Hiçbir belediye başkanım için böyle bir şey diyemem çünkü o günkü konjonktür neyi gösterir bilinmez genel merkez ne der bilinmez. Yaz ayıdır milletin kafasını bu tür şeylerlen meşgul etmenin bir anlamı yok” diyerek değerlendirdi..