Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı’nın aralık ayı startını verdiği kongre süreci bugün Merkez İlçe Kongresi ile devam etti. Düzce Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Parti Meclis üyesi Yıldırım Kaya, eski Genel Başkan Yardımcısı ve parti meclis üyesi Gökhan Günaydın, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, parti yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede konuşmalar yapıldı.

“Ya Atatürkçü olursunuz ya AKP’li”
CHP il Başkanı Zekeriya Tozan yaptığı konuşmasında 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “AKP artık 50+1’in hesabını yapıyor ve o 1’ almak için elinden geleni yapıyor. 2009’da İsrail’e “One minute” çekerek seçimlerini kazanan AKP Genel Başkanı Müslümanlık üzerine ülkemizden ciddi anlamda o alırken bu yıl Bosna’da 8 bin 500 Müslüman’ı katleden Sırbistan’dan neden et alındığını anlamadım anlayamayacağım. Ben Atatürk’e iki ayyaş denildiğini unutmayacağım. Demokrasi bir araçtır ben o trene istediğim zaman iner istediğim zaman binerim sözünü unutmayacağım. Ya Atatürkçü olursunuz ya AKP’li olursunuz ikisi birden olmaz.” İfadelerinde bulundu.

“Yargı iktidara mı çalışmaya başladı?”
2 ekim tarihinde görevden istifa eden Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yüklenen Tozan şöyle konuştu:

“Biraz Düzce’mize bakalım iktidar nasıl yönetti. Bir belediye başkanları vardı, pervasızca, hukuksuzca hiç kimseyi dinlemeden bırakın hukuk kuralları toplumun ahlaki kurallarına uymadan bu ili yönetti. Hiç kimseyi dinlemedi bugün görevden alındı. Hecinler’e bir çöp depolama sahası yaptı, Genel Başkanımızla oraya gittik Hecinler halkına destek olduk. Oraya 16 milyon harcandı dendi meclise soru önergesi verdik 12 milyon çıktı.

Aynı belediye başkanının AVM’nin olduğu yerde FETÖ’den içeri alınmış insanlar da var arsa sahipleri olarak, bir takım insanların arsalarını 18 uygulaması yapıyorum diyerek arsaların bir santimetre karesini eksiltmeden ana caddeye çıkarılarak bir takım insanlara rant sağlandı. Merkez ilçe başkanımız yargıya gitti İçişleri Bakanlığı’nda kovuşturmaya gerek yoktur cevabı geldi. Bunun gibi pek ok konu yargıya götürüldüğünde bakıyorsunuz istenilen sonuç yok. İnsanın aklına şöyle bir soru geliyor acaba yargı iktidara mı çalışmaya başladı?”

“En az bir milletvekili çıkartacağız”
Merkez İlçe Başkanı Aleattin Duran ise,  “Şimdi öyle bir fotoğraf ortaya koyuyoruz ki bu seçimi önümüzdeki belediye seçimi ve genel seçimi alabilmek adına planlama içerisinde. Fotoğraf karşımızda, burada amaç fotoğrafı nasıl doğru karelere oturtacağız. Delegasyonumuzu yaparken, yönetim kurulumuzu yaparken bütün hesap bu seçimleri, bu kadroyla nasıl yapacağımızdı. Zor olan başarılır. İmkansız olan zaman alır ama mutlaka başarılır. En az bir milletvekili çıkartacağız.” Diye konuştu.

“Aleattin Başkanıma başarılar diliyorum”
Son anda blok listeye karşı olduğu gerekçesi ile Merkez İlçe Başkan adaylığından çekilen Sinan Doğan ise şu ifadelerde bulundu:

“Başkanımızın dediği gibi partimizin geleneği çarşaf listedir. Burada çarşaf liste istenmedi. Blok liste desteklendi. Blok listeye karşı olduğum için seçimden çekiliyorum. Aleattin Başkanıma da başarılar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından önceki dönem faaliyet ve gelir-gider tablolarının okunmasının ardından seçime geçildi. Tek liste yapılan kongrede oylama sonucu mevcut başkan Aleattin Duran yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.

Başkan Duran’ın yönetim kurulunda ise şu isimler bulunuyor:




Haber: Ö.YILMAZ