Yarın saat 12.00'de Avni Akyol Parkında yapılacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi merkez ilçe kongresi'ne sayılı saatler kala, Ak parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, adaylık sürecinde çoğu zaman delegeler nezdinde konuşulan konuların basın önünde tartışılmasına ilişkin dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanlarının diğer belediye başkanları hakkında yaptıkları açıklamalar ile, kongre sürecinde adayların kartlarını basın önünde açmalarının Ak Parti Düzce İl Teşkilatında bir sıkıntıya mı işaret ettiğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Kaşıkoğlu, bu durumun garip görünmesinin yerleşik alışkanlıklardan kaynaklandığını ifade etti. Bu durumun Ak Parti içinde demokrasinin ulaştığı seviyeyi gösterdiğini dile getiren Kaşıkoğlu, bazı konuların kamuoyu önünde konuşulmasını doğal karşıladığını belirtirken,“Kol Kırılır Yen İçinde Kalır” atasözünün bir yere kadar doğru olduğunu, ancak bu anlayışın parti içinde her türlü yanlış işlerin üstünün örtüleceği anlamına gelmediğini söyledi.

Kaşıkoğlu belediye başkanlarının diğer belediye başkanları veya partinin diğer organları hakkında açıklama yapmasını doğal bir süreç olarak olarak değerlendirdiğini belirtirken, yine de parti disiplini açısından bu konuların öncelikle partinin yetkili organları içinde konuşulmasının önemine de işaret etti.

Kaşıkoğlu, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e ilişkin suçlamalarına ilişkin detaylı bilgisi olmadığını, bu konuda bir şey söylemek istemediğini de sözlerine ekledi.