AK Parti Merkez İlçe kongresine az bir süre kala adaylarında ismi gündeme gelirken mevcut başkan Mustafa Keskin yeniden aday olmayacağını açıkladı. Keskin, “ Aday olmak ve Düzce’ye hizmet etmek  herkesin en doğal hakkıdır. Bizim amacımız burada bir parti büyüğü olarak tek liste yapabilmek. Kaynaşmayı sağlayabiliyorsak, insanların ayrışmasını değil birleşmesini sağlıyorsak biz görevimizi yapmış oluruz. Ama her türlü durumda demokrasi AK Partide kendini göstermiş olacak. Tek liste de olsa çift liste de olsa AK parti kongreye gitmiş olacak. Ancak bizim gönlümüzden geçen tek liste olması. İnsanların enerjilerini burada harcamayıp Düzce için harcaması.” Dedi.

Merkez ilçe yönetimi olarak, bu partiye gönül vermiş insanlarla, kuruluşundan bugüne kadar ismi geçenlerle istişareler yaptıklarını söyleyen Keskin, “ Daha önceki kongrelerde olduğu gibi burada da hepsini birleştirmek istiyoruz. Ayrımcılığın partiye bir şey getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla ben Mustafa Keskin olarak en başta görevimin bu birleştirmeyi sağlamak olduğunu düşünüyorum. İlçe başkanlığına adaylığımı koymayacağımı daha önce de söyledim. İlçeler seçildikten sonra il yönetiminde görev alabiliriz, il başkanlığına adaylığımızı koyabiliriz gelişmeler göre parti aşağıdan yukarı doğru bir piramit şeklinde şekillenecek. Dolayısıyla benim şimdiden şu makama adayım ya da şu göreve talibim demem yakışıksız olur. “ şeklinde konuştu.

3 kongredir bizzat aktif olarak çalıştığından ve yakında yapılacak olan merkez ilçe kongresinin dördüncü kongresi olduğundan söz eden Keskin, her dönemin kendine göre bazı zorlukları bazı gerçekleri olduğunu söylerken, “Biz o dönem içinde duruşumuzla siyasi kimliğimiz ile Ak Partiye yakışır bir görüntü vermek için uğraştık. Bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum diğer siyasi partilerle de ilişkimiz çok iyiydi onlarla toplantılar yaptık. Hiçbir zaman tabiri caizse belden aşağı vurmamaya gayret ettik. Onlarla ortak bir fikir üzerinde anlaşmaya çalıştık. Düzce’deki tüm kurumlarla barışık bir yol izlemeye çalıştık.” Dedi.

Şartlar oluşursa İl Başkanlığına talip olduğunu açıklayan Keskin, “ Tabi ki düşünürüm görevden kaçılmaz eğer tabanı görüş birliği ile benim üzerime istişarede bulunursa görevden kaçınmam.” İfadelerini kullandı.

Haber; H. İŞCAN