Kongre sürecinin delege seçimleriyle başladığı AK Parti’de İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, delege seçimlerine ilişkin verilen süre bugün doluyor.

İlçelerde seçim var, merkezde yok
Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19-23 Temmuz arasında yapılacağı belirtilen delege seçimleri için ilçelerde büyük hareketlilik yaşanıyor. Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka ve diğer ilçe ve beldelerdeki köy ve mahallelerde üyeler tarafından delege olarak görmek istenen isimler için sandık başına giderek oy kullanırken, merkez ilçede 4 günlük süre boyunca henüz seçim yapılmadı.

Sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor
Yalnız Düzce’de değil, büyük şehirlerde yapılan delege seçimleri partinin ileri gelenlerinin gündeminde yer alıyor. Türkiye’nin yakından tanıdığı AK Partili siyasi isimler sandık başına giderek iradelerini yansıttıkları oy kullanma işlemini gösteren fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Düzce’de ise bunun tam tersi bir durum yaşanıyor.

Milletvekilleri ve belediye başkanları oy kullandı mı?
Düzce’de AK Parti deyince akla ilk gelen isimler olan milletvekilleri ve belediye başkanlarının partiye üye oldukları adreslerde oy kullandıklarına dair hiçbir gelişmenin kamuoyuyla paylaşılmaması soru işaretlerine neden oldu.

Sandık kurulmadı
AK Parti Milletvekilleri ile belediye başkanlarının delege seçimleri için nerede oy kullanacakları bilinmemekle birlikte merkez ilçede delege seçimi son gün olmasına rağmen henüz sandık kurulmadı. Gelişmelerle birlikte merkez ilçede delege listesini nasıl belirleneceği ilerleyen günlerde ortaya çıkaracak.

Haber:Y.SEVER