1 Kasım seçimleri nedeniyle ilçe kongrelerini erteleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Teşkilatı’nın kongreleri Gümüşova ve Çilimli ilçe kongresi ile dün başladı. Önümüzdeki hafta yoğun bir kongre programı geçirecek olan CHP Teşkilatı, hafta sonu da merkez ilçe başkanını seçecek. Parti kulislerinde mevcut başkan Alâeddin Duran’la Vildan Cemşit isimleri merkez ilçe başkanlığı için geçerken, sürpriz bir isim daha ön plana çıktı.

7 Haziran genel seçimlerinden sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden İl Başkanı Müjgan Çakman’ın yerine getirilen Mustafa İzgin’in merkez ilçe başkanlığına adaylığını koyacağı öğrenildi. İl Başkanlığına yeniden aday olacağı konuşulurken, sürpriz bir kararla merkez ilçe başkanlığına talip olacağı öğrenilen İzgin’in bu kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Yıllardır partinin her kademesinde görev alan İzgin’in bu kararında parti yönetimin etkisi olduğu düşünülüyor. Mevcut Başkan Aladdin Duran’ın yanı sıra Vildan Cemşit ve Mustafa İzgin’in de adaylığını koyacak olması, CHP Merkez ilçe kongresinin şimdiden çok çekişmeli geçeceği yorumlarını beraberinde getirdi. 

Haber;S.KAŞKIR