22 Temmuz seçimlerinden önce hayal kırıklığı ile sonuçlanan bir birleşme çabası içine giren, seçimlerin ardından beklediği sonuçları alamaması nedeniyle kabuğuna çekilen Anavatan Partisi ve Demokrat parti’de yeniden hareketlenme başladı.

Her iki partide de  birleşme konusu yerel seçimlere bir yıl kala yeniden gündeme gelirken, konu hakkında Anap Genel Başkanı Erkan Mumcu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu üç kez görüştü.

İkisi de merkez sağın önemli bir bölümünü uzun süre temsil etmiş partiler olan DP ve ANAP’ın sürecin sağlıklı yürümesi için bünyelerinde birer kurul oluşturduğu ifade ediliyor. Soylu ve Mumcu’nun bu konudaki açıklamaları bir önceki birleşme sürecinden farklı bir yöntemi deneyeceklerine işaret ediyor.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun milletin bir daha hüsrana uğramaması ile ilgili sözleri ve partisinin merkez karar yürütme kurulu toplantısında konuşan ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun sürecin basit bir birleşme süreci olarak değil, merkez sağın yeniden inşasına katkı sağlayacak bir süreç olarak algılanması ile ilgili sözleri birleşme konusunda ana prensiplerin bile ortaya konulduğuna işaret eden bir nitelik arz ediyor.