Merkez Partisi Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Muhammed Kurşun, iddialı bir açıklama ile adaylığını duyurdu. Kurşun, 81 il 957 ilçeden Düzce gibi strateji konumda bulunmasına rağmen gelişme konusunda geride kaldığını belirtti.
 
“ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye çapında 81 ilin su, hava, atık ve gürültü kirlilik durumunu ortaya koyduğu karnelerini çıkardı. Bakanlığın 2 yılda bir yaptığı Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu'na göre;   en önemli çevre sorunları sıralamasında Düzce’de çevresel atıklar sorunu 1.sırada, su kirliliği 2.sırada, hava kirliliği 3.sırada, toprak kirliliği 4.sırada, gürültü kirliliği ise 5.sırada yer alıyor. Şimdi bu verilere dayanarak mevcut milletvekili arkadaşlarımızın biz çalışmaları Düzce için yaptık mı Diyecekler?” dedi.
 
Düzce’nin hayvansal sorunlarının çözüm aşamasında bugüne kadar bir arpa boyu ilerleyemediğini vurgulayan Kurşun, açıklamasına şöyle devam etti;
 
“Düzce de tavukçuluk ve hayvancılık sektörünün gelişimi konusunda en büyük sorun olarak gözlemlediğimiz ve bu konu hakkında maalesef iyileştirme görülmemiştir. Siyasi ve bürokrasi erkinin önyargılı olumsuz yaklaşması ise sektörü kısır haline getirmiştir. Şimdi soruyorum size hizmet nerede?” dedi.
 
Bizler mecliste el kaldıran indiren değil vekili olduğumuz Düzce’nin sorunu taşıyan bir portre çizilecektir diyen Kurşun,  “Aziz Düzceliler, şundan emin olun ki; seçildiğimiz gün ilk yapacağımız iş Düzce Merkez ve ilçelerde meclis komisyonları ve uzmanlarını oluşturacağız. Yani buradaki sorunlar ilçe bazından da dahil olmak üzere direk bizimle irtibat halinde olacaktır. Hülasa sizleri Ankara’ya yormayacağız sadece oturduğunuz yerden ileteceksiniz. Nasip olursa sizler vekil olacak bizlerde bu işi sunan kişi olacağız. Şunu net ifade edeyim Siyaset yapmak her babayiğitin harcı değildir. Şimdi gelin şöyle bir şey yapalım seçilen milletvekili maaşının yarısını Düzce’yi kalkındırma fonuna aktarsın ve örnek olsun. Bu fon ile Düzce’ye ayrı bir heyecan katalım. Haydi hodri meydan bol keseden atmak kolay icraatı noter huzurunda onaylatalım. İşte sen örnek ol Düzce sahiplensin, birlikte büyümeye hazır olsun. Biz Merkez Partisi olarak şunu söylüyoruz ÖNCE İNSAN…” dedi. 

haber; S.KAŞKIR