Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Türkiye ve Düzce gündemi ile ilgili bir  basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında Mertol, Libya’da yaşanan hadiseler, incirlik konusu, asgari ücret ve Düzce’nin gündemine değindi.
 



LİBYA’DA YAŞANAN HADİSELER
Libya’da yaşanan hadiseler ile ilgili konuşan Mertol şunları söyledi: “Gündemimize dış politika ile devam etmek istiyorum. Malumunuz olduğu üzere Libya’da yaşanan hadiseleri hep birlikte takip etmekteyiz. Libya bizim için 5 asırlık bir birliktelik ve kardeşlik dernektir. Libya bizim için 1911 Trablusgarp direnişi demektir. Libya bizim için Ömer Muhtar demektir. Libya bizim için Kıbrıs Barış Harekatında yanımızda duran tek ülke demektir. Bu sebeple biz Libya’da yaşanan krizin son bulmasını, barışın sağlanmasını canı gönülden istiyoruz. Bunun yanı sıra Libya ile aramızdaki her türlü ilişkinin geliştirilmesini candan desteklemekteyiz. Hükümetin bu şartlar altında almış olduğu Libya’ya destek kararının da doğru bir karar olduğu kanaatindeyiz. Çünkü Libya’da bugün BM tarafından kabul edilen meşru bir hükümet bir de onan karşı direnen asker kökenli birisi var. Batılı bazı ülkeler bu kişin arkasında durduğunu ilan ediyorlar lakin ben meşru hükümetin desteklenmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bunu söylemeyi de bir vazife olarak görüyorum.”
 
İNCİRLİK NE ZAMAN KAPANACAK
İncirlik üssünün kapatılmasını isteyen Birkan Mertol şöyle konuştu: “Dış politika ile ilintili bir diğer konu başlığımız İncirlik Üssü ile ilgili Sn. Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamadır. Sn. Erdoğan İncirlik Üssü'nü gerekirse kapatırız diyor. Ben kendisine buradan sormak istiyorum. Irak bombalanmış, Suriye tarumar edilmiş, Askerlerimizin başına çuval geçirilmiş 15 Temmuz hadisesi yaşanmış, Terör örgütlerine binlerce tır silah verilmiş. Bunca yaşanan hadiseye rağmen İncirliğin kapanması için daha başka ne yaşanması gerekiyor? Kendisi bize bunu açıklarsa memnun oluruz! Bu vesile ile ABD’nin son zamanlarda ki Türkiye karşıtı politikalarını, özellikle Ermeni soykırımı iddiasını tanıyan kararını şiddetle kınıyorum.”
 




 
SİMİT SARAYI
Ziraat Bankası’nın simit sarayını satın alması ile ilgili açıklamalar yapan Mertol şunları belirtti: “Simit satan bir işletmenin bugün 500 milyon dolar zarar etmesini ise aklımız almıyor! Simitler için altın suyuna bandırılmış susam kullanılsa ancak bu kadar zarar edebilir! Işın ilginç yanı ise Ziraat Bankası'nın bu kurumun hisselerini satın almak istemesi. Ziraat Bankası çiftçimizden başka her şey ile ilgilenmeye devam ediyor! Şeker Fabrikalarını sat, Tank Paleti sat, elde ne var ne yoksa sat, sonra bu trajik komik duruma düşer! Bu tablo ekonomimizin halini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ancak pes doğrusu diyebiliyoruz!”
 
ASGARİ ÜCRET
Asgari ücret konusunda da açıklamalar yapan Mertol şunları söyledi:  “Asgari ücret görüşmelerinde üç kademeli zam önerisi gündeme geldi. Hafif işte çalışan adam fazla çalışmadığı için karnı az doyar. Orta yoğunlukta çalışan bir işçi daha az yemeğe ihtiyaç duyarlar. Ağır işte çalışan işçi yorulur 0 fazla para alabilir teklifi yapıyorlar. Yahu bu ücret insan başı belirlenmez, çoluk çocuğunun ailesinin karnın doyması hesap edilmelidir.”
 




DÜZCE GÜNDEMİ
Düzce Belediye Başkanına fiskobirlik kavşağını açma çalışmaları yaptığı için teşekkür eden Mertol, yapılan otobüs ihalesinin ardından özelleştirme yapılırsa şoförlere ne olacağı sorusunu sorarak şunları söyledi: “Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmek istiyorum. Nedeni ise Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan kavşağı açma kararıdır. Her zaman olduğu gibi yine biz haklı çıktık.

Bu şartlarda kimse bu ihaleyi alamaz. Siz otobüs işletmesinin zarar ettiğini deklare edeceksiniz ve ihaleye çıkaracaksınız. Belediyeye şunu sormak istiyorum özelleştirme yapılırsa belediyenin şoförleri ne durumda olacak ?”