Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında Düzce ve ülke gündemine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Batı’nın dümen suyundan kurtulamazlar
Mertol, Engelliler Haftası’nı kutlayarak başladığı konuşmasını ülke gündeminde tekrar yer bulmaya başlayan Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma sürecini değerlendirdi.
Biz AB ile medeniyet anlayışımızla bağdaşmadığı için bir araya gelmeyi doğru bulmuyoruz. Ahlak ve manevi değerlerimize uymadığını söylüyoruz. Hükümet ise girmek için yoğun bir gayret sarf ediyor. Bunun yanında ise 15 yıldır İslam Birliği ile ilgili tek bir çalışma yapmıyor. Bu politikayı güttükleri sürece batının dümen suyunda kurtulmaları mümkün değildir.”

Hükümet dostunu, düşmanını iyi ayırt etsin
Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ilgili de konuşan Mertol şu ifadelerde bulundu:
“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in ABD ziyareti öncesi giden üst düzey heyet ziyaretlerde bulunurken ABD Başkanı tarafından düşmanımız olan PYD’ye ağır silahların verilmesi kararı senatoda onaylanıyor. Hükümet kanadı tarafından ise ciddi olarak tepki koyulmuş ve ABD ziyaretinde masaya konulacağı beyan edilmiştir. Adamlar hiç tereddüt etmeden biz buyuz diyor. Hükümet acilen ABD ile olan ilişkilerini gözden geçirmeli, dostunu düşmanını iyi ayırt etmelidir.”

Bolu gidiyor aya, Düzce gidiyor yaya
Düzce gündemine ilişkin görüşlerini dile getiren Mertol, Düzce Belediyesini yetersiz bulduğunu kaydederek eleştirilerini sıraladı:
“Yaz geldi havalar açtı. Düzce Belediyesi’nde bir kıpırdanma yok. Gözle görülür bir çalışma ve yeni projelerde yok. Bolu gidiyor aya Düzce kalıyor yaya. Her geçen gün kentimiz zaman kaybediyor. Düzce’mizde bir bakan olmasına rağmen kendisinden de ciddi manada istifade edemiyoruz. Böyle bir nimet de kullanılamayıp elimizden giderse diyorum ki vah halimize.”