Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

“Fındığın 10 TL’den satılması bir hüsran”
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alım fiyatının 10 TL’den olacağının açıklanması üzerine konuşan Mertol şu ifadelerde bulundu:

“Bölgemizde başlıca konu fındık. Maalesef fındıkçımız, fındık taban fiyatında beklediği rakamı göremedi. Dün piyasa fındık alımıyla ilgili birkaç noktada fiyat aldığımızda 8 buçuk-9 aralığında fındığın alındığını tüccar beyan etti. Vatandaşla konuştuğumuzda maliyetin 7-8 TL olduğundan bahsetti. Tabi ki maliyeti 7-8 TL olan fındığın 10 TL’den satılması bir hüsran. Zaten Düzce’de ciddi manada bir ekonomik sıkıntı var. Dün hafta sonu olmasına farklı noktalarda yapmış olduğumuz tespitlerde in cinin top oynadığını gördük. Cumartesi günü esnaf kepenk kapatıyorsa vay halimize.”

“Verilen rakamı kabul etmiyoruz”
Bir diğer sıcak konu çalışan kesimle ilgili olduğunu belirten Mertol şöyle konuştu:

“Memur-Sen konfederasyonu ile hükümet arasında gelecek yılın memur maaşları görüşmeleri yapıldı. Verilen rakam çok komik. Biz Saadet Partisi olarak bunu kabul etmiyoruz. Bir teklif, insana verilecek ücret enflasyonun altındaysa onu teklif olarak kabul etmemiz mümkün değil. Memur-Sen Konfederasyonu da bu teklifi yapılmamış kabul ettiler ve görüşmelerden çekildiler.”

“Algı yapılıyor”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluğu olanlarla yollarına devam etmeyeceklerini ve teşkilatlarda yenilenmeye gideceklerini açıklaması üzerine Düzce teşkilatında bir değişiklik olmadığını vurgulayan Mertol şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir başka güncel konu AK Parti Teşkilatlarında metal yorgunluğu olduğu ve buna bağlı olarak da teşkilatlarda yenilenmelerin yapılacağı söylendi ama maalesef ki biz il teşkilatında yapılan açıklamaları dinliyoruz Düzce’de sadece Gölyaka ve Gümüşova’da ilçe başkanlarının değişeceği bilgisini alıyoruz. Orada da aynı şeyi görüyoruz. Bir algı operasyonu yapılıyor. Farklı bir misyonla, vizyonla çalışacağız algısı yapılıyor ama maalesef ki almış olduğumuz haberlerde fazla bir değişikliğin olmadığını görüyoruz.”

“Düzceliler adına endişeliyiz”
Son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Caddesi’ne yapılan ışıklandırmalar ve yapılan yenilikler için vatandaşın nabzını yoklamak üzere beraberindeki partililerle sokağa çıkan Mertol şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde sokağa çıktık. Sokakta vatandaşın nabzını tuttuk belediyenin yapmış olduğu uygulamalarla ilgili. Aydınlatmaları sorduk iyi oldu diyen var kötü oldu diyen var. Onun dışında vatandaşın bir çoğu aydınlatmalara 1.3 milyon harcandığı bilgisi yok. İstanbul Caddesi’ne tramvayın koyulacağı ve 1.7 milyon gibi bir rakama, işlevinin ne olduğu bilinmeyen, 950 metre uzunluğunda bir güzergahta gidip gelinecek çalışma başlatıldı ve cadde kazıtıldı. Biz bu kadar zengin bir halk değiliz. Millet maaşlarını alamıyor. Bu ciddi bir israftır. 950 metrelik b ir hatta tramvay yapmak toplu taşımaya bir faydası olmayacak. Biz Düzceliler adına endişeliyiz ve Düzce Belediyesi’nin yapmış olduğu icraatlardan memnun değiliz. Düzceli de memnun değil ama ses çıkartmıyor.”

Haber: Ö. YILMAZ