Saadet Partisi İl Başkanlığı 7.Olağan Kongresi dün akşam Düzce Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı kongreye, AK Parti Düzce İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede konuşmalar yapıldı.

“Biz büyüyoruz ama güçlenmiyoruz”
Partisinin il başkanlığının 7.olağan kongresinde konuşan Karamollaoğlu iktidara yüklendiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Biz büyüyoruz ama güçlenmiyoruz. Evet güçlü binalar yapıyoruz, yollar yapıyoruz, köprüler, tüneller yapıyoruz, İstanbul Kanalı’nı da yapacağız. Ama bu bizi güçlendiriyor mu? Bize bir saldırı meydana gelse, biz bu yollarla, köprülerle, tünellerle mi bize işgale gelenlere karşı biz direniş göstereceğiz? Biz bugün silahımızı bile dışarıdan alıyoruz. Yetmedi, tarım ülkesi olan Türkiye dışarıdan buğday ithal ediyor. 1 milyon büyükbaş hayvan ithal ettik. Milyonlarca dolar ödedik. Et ithal ettik. Bu ne biçim bir ekonomi idaresi?

Şu an Düzce’deyiz. Düzce’nin en önemli ürünlerinden biri fındık. Fındık üretiminin yüzde 75’i bizde. Ama fındığın fiyatını biz değil, bizden fındığı alanlar belirliyor. Artık topraklarımız ekilip biçilmiyor. Çünkü devlet farklı bir türkü çalıyor. Çiftçisinin, üreticisinin yanında değil.”



“İslam ülkelerine yapılanın arkasında mutlaka bir akıl var”
Yapılan kongrelerin bir anlamda seçimlere hazırlık kongresi olduğunu ifade eden Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Dünya adeta yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönemde, İslam aleminin her yerinde yangın çıkmaya başladı, Mora, Filipinler, Afganistan, Keşmir, Bangladeş, ister istemez kendi memleketlerimizde, İran, Suriye, Irak, Türkiye, Mısır, Libya, Yemen'de yangın var. Bu ülkelerin tamamı İslam ülkeleri, Müslümanların çoğunlukta bulunduğu ülkelerdir. Bu tesadüf olamaz. Bunun arkasında mutlaka bir akıl var. Menfur bir akıl var. Bunlar dünyayı yeniden tanzim ederken, özellikle İslam ülkelerini güçsüzleştirmek, bu ülkelerdeki direnci kırmak, tabii kaynaklara el koymak ve bizi bölüp parçalamak için harekete geçmiş bulunuyorlar. Bu emellerini de artık gizleme ihtiyacı duymuyorlar.”

“'Şu operasyonu yap' dersiniz, gerisi orduya ait”
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin konuşan Karamollaoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Biz Afrin Operasyonu'nun karşısında değiliz. Ancak Afrin Operasyonu gibi bir operasyonun, siyasi malzeme yapılmasını da doğru bulmadığımızı tekrar tekrar söylüyoruz. Oradaki şehitler hepimizin şehitleri, ordu bizim ordumuz. Biz onun için günlük oturup da televizyonlarda 'Afrin Operasyonu, şuraya girdik, şuraya gideceğiz, şunu yapacağız' deniliyor. Ben şaşıp kalıyorum, bu bizim siyasilerin işi değil ki. Operasyon yapmaya karar verdiğiniz zaman orduya, 'Şu operasyonu yap' dersiniz. Gerisi orduya ait, kararı siyasiler verir, operasyonu asker yapar.”



“Türkiye genelinde böyle bir örnek il yok”
Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ise yaptığı konuşmasında tüm siyasi parti il başkanlarının kongreye katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

 “Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partsi, İyi Parti, Vatan Partisi ve Demokrat Partisi, bu il başkanlarımızın isimlerini tek tek saymamda ki gaye,  Türkiye genelinde böyle bir örnek il yoktur. Onun için altını çiziyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerime muhterem liderimiz Necmettin Erbakan hocamızı, rahmetli olan il başkanımız Faruk Beyi, rahmetli olan il başkanımız Selim Beyi rahmetle anarak başlamak istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. 1 aydan beri Düzce’de Saadet Partisi il kongresi için gece gündüz çalışıyoruz. Genel Başkanımıza karşı mahcup olmamak için Düzce’de ki sivil toplum örgütleri, siyasi partilere karşı Saadet Partisindeki dirilişi, Saadet Partisindeki yükselişi bizzat göstermek adına bu çalışmaları yaptık. 2019 seçimlerinde bayrağı yukarıya taşıyacağız. Son noktayı da Saadet Partisi olarak biz koyacağız.”

İl Başkanlığı kongresinde seçimlere tek liste giren Birkan Mertol koltuğunu korudu.



Haber: Ö. YILMAZ