Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, haftalık gündem değerlendirme toplantısını parti binasında yaptı.
Mertol konuşmasına, Yığılca’da yaşanan yangın olayında hayatını kaybeden 3 çocuk için rahmet dileyerek sözlerine başladı.

“Başkan adayı kim olursa olsun”
AK Parti’nin belediye yönetimini ele alan Mertol, “Düzce’de, Refah Partisi’nden belediyeyi devralan AK Parti, 3.dönemini yürütmekte, aldığımız bilgilere göre, belediyenin borçlarının da 500 Milyon TL’ye yaklaştığınıgörmekteyiz. Zihniyetler değişmediği sürece, AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı kim olursa olsun, çok önem arz etmemekte. Yapılan hizmetlere bakınca ortada bir şey yok” diye konuştu.

“Yolsuzluklar hat safada”
AK Parti tarafından söylenenlerin yapılmadığını savunan Mertol, “AK Parti iktidara gelirken savunduğu şeyler neydi? Yolsuzluk, yoksulluk ve adalet. Bu üçünü tesis edeceğiz diyorlardı. Maalesef ki belediyedeki yolsuzluklar hat safhaya geldi. Sayıştay raporlarında bunların hepsini ayrı ayrı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mecburen yer almıştık”
Sorunların çözümü noktasında çarenin milli görüşe dönmek olduğunu söyleyen Başkan Mertol, partiye eleştiri yönelten seçmenlere seslenerek, “Bir önceki seçimlerde, seçmenimiz bizi, CHP ve İYİ Parti ile ittifak yaptığımız için, birçok konuda eleştirdi. Anti-demokratik olan ve AK Parti’nin iş başına gelince kaldıracağım dediği yüzde 10 seçim barajını delip meclise girmek için o ittifakın içinde mecburen yer almıştık” dedi.

“Korku bacayı sardı”
AK Parti’nin MHP ile ittifak sebebini sorgulayan İl Başkanı Birkan Mertol, “Buradan AK Parti’ye sesleniyorum. Siz bugün neden ittifak yapıyorsunuz? Altında yatan gerekçe, korku bacayı sardı. Birçok belediyeyi kazanmaları mümkün değil. Milliyetçi Hareket Partisi ile mecburen ittifak yapmak zorunda kaldılar” diye konuştu.

“Gelin yuvaya dönün”
Seçime 81 ilde de kendi adayları ile gireceklerini vurgulayan Mertol, başka partilere oy veren milli görüşçülere seslenerek şöyle konuştu:
“Geçen seçimlerde başka partiler ile ittifak yaptık. Bu sebeple bize oy vermemeyi düşünen arkadaşlar, gelin yuvaya dönün. Saadet Partisi’nin yeniden iş başına gelip, belediye kapılarına, rüşvet veren de alan da melundur, yazısı asmayı ve kapıları yeniden halka açmayı Allah bize nasip eylesin.”

Haber: Ö.YILMAZ 





Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ