Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol parti binasında yaptığı haftalık basın açıklaması ile ülke ve Düzce gündemini değerlendirdi.

“Biz kendi adayımızı çıkaracağız”
Geçtiğimiz 30 ve 31 Aralık tarihlerinde gerçekleşen CHP ve AK Parti Olağan İl Kongreleri’nde güven tazeleyen il başkanlarına görevinde başarılar dileyen Mertol konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu hafta ülkede en çok konuşulan konuların başında başkan adaylığı geliyor. Saadet Partimizin konuyla ilgili düşünceleri şu şekildedir. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı çıkaracağız ve onu destekleyeceğiz. Ülkemizde ortak aday çıkarılması kamplaşmaya sebep olacağından dolayı biz kendi adayımızı çıkaracağız. Seçimlere gidilirken kamplaştırıcı ifadeler kullanmak yerine ilkeler üzerinden gidilmesinden yanayız, biz herkese hitap edecek bir aday olmalı diyoruz.”

“Alınan kararı biz memnuniyetle karşılıyoruz”
Geçtiğimiz 31 Aralık tarihinde AK Parti Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Düzce’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce Belediye Başkanı ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya “Yapılaşmada 3 kat geçilmeyecek” talimatını değerlendiren Mertol, şu ifadelerde bulundu:

“Sayın valimiz, belediye başkanımız ve çevre ve şehircilik müdürümüze bu konunun önüne geçilmesi konusunda çağrıda bulunduk. Hatta şunu da söyledik: ‘Cumhurbaşkanı, Başbakan çok katlı yapılaşmanın önüne geçmek için açıklamalar yapıyor, Düzce Belediye Başkanı AK Partili değil mi de kulak vermiyor?’ diye defalarca basın açıklaması yaptık. Özellikle çok katlı binalar Konuralp’te inşa ediliyor. Konuralp Düzce’nin oksijen deposu. O çok katlı binalar oraya yapılırsa Düzce’ye ciddi manada bir hava sirkülasyonu olmayacağını da söyledik. Biz burada Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyoruz bir Düzceli olarak talimatı verdi. İlettiğini de görüyoruz. Düzce hala bu kötü görüntüyü silebilmiş değil. Hala depremden kalma moloz yığınlarının sağda solda olduğunu görüyoruz. Ama olması gereken de budur. Düzce deprem bölgesidir. Depremler sonrasında Düzce’deki kat 2 ve bahçeli nizam olarak sınırlandırılmıştır. Alınan kararı biz memnuniyetle karşılıyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ