Yeniden Refah Partisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 1. Olağan Kongresi ardından ilk basın toplantısını düzenledi

Düzce İl Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Nezir Merttürk, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongreye gösterilen katılım hakkında konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başlattığı temizlik kampanyası hakkında da konuşan Başkan Merttürk, değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.



“Elimizden geleni layığıyla yerine getireceğiz”

Merhum Erbakan’ın yarım kalan projelerini tamamlamak için yeniden yola çıkan bir parti olduklarını belirten Merttürk, katılımdan duyduğu memnuniyeti şu şekilde açıkladı:

“Düzceli hemşehrilerimizin bu kadar yoğun bir ilgi göstererek, 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nu, tek izahatı ile patlatması, bize de büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Düzce Halkı, “artık bizden siz sorumlusunuz, bizi siz temsil edeceksiniz” dedi. Bu mesajı aldığımızı Düzceli kardeşlerime bildiriyorum. Üzerine düşen görevi, Yeniden Refah Partisi layıkıyla yerine getirecek. Katma değerli muhalefet anlayışı ile bu yolda ilerleyecek, projeler sunacak, şehrimizin kalkınması ve bir adım öne gidebilmesi için elimizden geleni layığıyla yerine getireceğiz İnşallah.”



 “Hiç şaşırmadığını belirtti”

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongre hakkında Genel Başkan Erbakan’ın yorumunun sorulması üzere konuşan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nezir Merttürk, Erbakan’ın mütevazılığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Hiçbir zaman kendine mâl eden yapıda bir insan değil. Bu işi Allah rızası için yapan liderler, hiçbir şeyi kendilerine mâl etmezler. Düzce’deki bu kalabalık, Düzce’deki milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir yapısını olduğu için hiç şaşırmadığını belirtti ve bizleri de tebrik etti. Biz teşkilatlarımızla çok iyi çalıştık. Biz dua ettik, Allah’ın rızasına uygun bir şekilde çalışacak teşkilat yapısını kuralım istedik. Duamızı kabul ettiği için de şükrediyorum.”



“Bizim kapımız herkese açık”

Erbakan tarafından Milli Görüş anlayışından saptığı ifade edilen Saadet Partisi’nden, kendi partilerine gelmek isteyenlere karşı tutulacak tutuma da açıklık getiren Merttürk, şunları kaydetti:

“Bizim kapımız herkese açık. O programa CHP’li kardeşlerim de katıldılar. Biz herkesi kucaklayacağız. Düzceli değil, Türkiye ve Dünya’yı kucaklayacağız. İnsanların sömürüden kurtarılması için biz üzerimize düşeni yapacağız. İyi niyetle, Allah rızasını gözeterek, fitne fesat çıkartmadan gelmek isteyen herkese kapımız ardına kadar açıktır.”



“Özlü’yü tebrik ediyorum”

Temizlik konusunda hassas olduklarını dile getiren Başkan Merttürk, ifadelerine Özlü’ye teşekkür ederek devam etti:

“Belediye başkanımız sayın Faruk Özlü’nün, temizlik konusunda başlatmış olduğu bu hareketi tebrik ediyorum. Şükranlarımı, sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. İnşallah Belediye Başkanı’mızın başlatmış olduğu bu hareketin çok olumlu sonuçlar getirmesini umuyorum.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU